Radu Mazăre va fi extrădat, anunţă L'Express de Madagascar, citând afirmaţiile ministrului Justiţiei din această ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jean Jaques Randrianasolo a subliniat că această persoană condamnată va fi deferită justiţiei române, consemmnează publicaţia citată.

De asemenea, publicaţia susţine că Mazâre ar fi cerut azil în Madagascar, iar protecţia sa ar ţine de competenţa Înalctului Comisariat ONU pentru Refugiaţi.

Surse ONU au declarat pentru L'Express de Madagascar, că "acest om are dreptul să aştepte răspunsul la solicitarea sa, care va fi examinată de Înalta Curte de Justiţie la 21 ianuarie 2020".

"În acest interval, nu îl putem forţa să părăsească ţara în care a cerut azil", au mai spus aceleaşi surse. 

Ministrul Justiţiei Ana Birchall a anunţat că dosarul de extrădare a lui Radu Mazăre a fost predat luni autorităţilor competente din Madagascar.

"Astăzi, 13 mai, dosarul de extrădare a domnului Radu Ştefan Mazăre a fost predat autorităţilor competente din Republica Madagascar. La ora 8:00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9:00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză. Astfel, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţia legală în conformitate cu atribuţiile conferite de Legea 302 din 2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. 

Radu Mazăre. condamnat la 9 ani de închisoare, a fost arestat în 8 mai, pentru şase zile.
 
 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.