Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a declarat duminică, după ce a votat la o secţie din Ploieşti, că speră ca, în urma acestui scrutin, ”să avem un guvern în care să fie reprezentată majoritatea reală a parlamentarilor”, iar Parlamentul ”să-şi facă datoria”, el spunând că îşi doreşte ca Guvernul, care va fi politic, ”să înţeleagă mai bine nevoile noastre şi să ne guverneze pe noi” şi mai puţin ”alte interese care nu sunt ale românilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mircea Ionescu Quintus a votat duminică, la prânz, la o secţie din Ploieşti, unde a venit însoţit de primarul oraşului, Adrian Dobre, dar şi de câţiva dintre liderii locali ai PNL care candidează la aceste alegeri parlamentare. Quintus a spus că este pentru prima dată după 60 de ani când merge la vot neînsoţit de soţia sa, care nu se simte bine şi nu s-a putut deplasa. La ieşirea de la urne, preşedintele de onoare al PNL a spus că speră ca românii să-şi dea seama că votul lor ”contează enorm” şi să meargă să voteze.

”Socotesc că ţara, noi toţi românii, ne găsim într-un moment de mare răspântie. Cred că ziua de astăzi poate să schimbe într-un fel sau într-altul destinul acestei ţări în care trăiesc de o sută de ani şi atunci vă închipuiţi cu câtă grijă urmăresc evoluţia evenimentelor. Totul depinde de înţelepciunea şi mai ales de prezenţa alegătorilor noştri. Dacă avem noroc şi cu o vreme bună şi îşi dau seama că votul lor contează enorm şi depăşim 50, poate spre 60 de procente, totul este în regulă. Altfel, hotărăşte soarta ţării un număr mic, care nu reprezintă în întregime poporul nostru”, a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

Liberalul a afirmat totodată că îşi doreşte un Guvern care ”să înţeleagă mai bine nevoile noastre şi să ne guverneze pe noi” şi mai puţin ”alte interese care nu sunt ale românilor”.

”Suntem aşa de puţin dispuşi să ne răspundem de soarta noastră noi, românii, că mai apelăm pe ici, pe acolo şi la oameni mai puţin, nu zic români, dar mai puţin crescuţi în ţara asta şi mai puţin legaţi de soarta ei. Or, sper că de acum încolo să avem un guvern în care să fie reprezentată majoritatea reală a parlamentarilor, sper ca Parlamentul, aşa cum era pe vremea mea, să-şi facă datoria, aşa ne făceam noi datoria şi lucrurile nu mergeau prea rău atunci, şi mai sper ca prim-ministrul care se va aşeza acolo şi Guvernul, sigur că va fi politic, nu am nicio îndoială, să înţeleagă mai bine nevoile noastre şi să ne guverneze pe noi şi mai puţin pe nişte alte interese care nu sunt ale românilor”, a spus Mircea Ionescu Quintus.

Acesta a adăugat că vrea ca în fruntea ţării să fie ”buni români, mai puţin interesaţi de treburile personale”.

”Mă rog bunului Dumnezeu să se mai uite şi spre ţara asta amărâtă şi binecredincioasă, ţara asta care a pătimit şi a trecut prin toate necazurile posibile, să vie momentul când să primim noi să răspundem de nevoile noastre şi să avem în fruntea ţării oameni buni români, buni patrioţi mai puţin interesaţi de treburile personale şi dedicaţi în întregime nevoilor şi aspiraţiilor ţării noastre”, a mai spus Ionescu Quintus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.