Purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuţ Stroe, a declarat luni pentru News.ro despre declaraţiile premierului maghiar, de la Băile Tuşnad, că îi este greu să comenteze declaraţiile unui lider european, în al cărui discurs regăseşti pasaje din manualul de propagandă al Kremlinului şi a precizat că e deranjant că Viktor Orban a ales să transmită aceste mesaje unui public din România, unor cetăţeni români, chiar dacă de etnie maghiară, încercând să creeze un curent favorabil lui Vladimir Putin în România. Despre prezenţa liderilor UDMR la eveniment, Stroe a afirmat că are convingerea că aceştia vor continua să promoveze în România un model al toleranţei şi cooperării, ca şi până acum şi nu unul al ostilităţii, aşa cum o face premierul Orban şi că este treaba lor să clarifice dacă s-a schimbat ceva.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Îmi este greu să comentez declaraţiile unui lider european, în al cărui discurs, din păcate, regăseşti pasaje din manualul de propagandă al Kremlinului. E deranjant că domnul Orban a ales să transmită aceste mesaje unui public din România, unor cetăţeni români, chiar dacă de etnie maghiară, încercând să creeze un curent favorabil lui Vladimir Putin în România”, a spus Ionuţ Stroe, întrebat cum comentează declaraţiile oficialului din Ungaria, susţinute în weekend la Băile Tuşnad. 
 
Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat că, ”din fericire, românii sunt mult mai europeni decât domnul Viktor Orban şi înţeleg mai bine cât de nocivă e acţiunea Rusiei”.
 
”E recomandat ca domnul Orban să îşi caute în Ungaria un public, pentru că în România nu va găsi”, mai spune Ionuţ Stroe.
 
Deputatul PNL arată că, ”din păcate, vedem acum care este şi preţul gazului rusesc pentru un lider politic care pare că a rămas fără busolă”.
 
”Am văzut lideri ai unor state mai mici în Europa, mai aproapiate de graniţia cu Rusia şi cu mai mult curaj faţă de Vladimir Putin decât are Viktor Orban. Dacă ne uităm şi la celelalte declaraţii, nimic din ce spune domnul Orban nu mai seamănă cu discursul unui lider european, totul este împotriva spiritului european. Transilvania este un model al toleranţei pentru toată Europa, iar premierul maghiar vine să facă, tocmai aici, nişte afirmaţii la limita rasismului, despre „amestecul de rase”, care nu mai au nici o legătură cu valorile noastre comune”, afirmă Stroe. 
 
Despre prezenţa liderilor UDMR, în frunte cu preşedintele Kelemen Hunor, la evenimentul de la Băile Tuşnad, Ionuţ Stroe a răspuns: ”Eu înţeleg dorinţa colegilor din UDMR de a fi gazde bune, pentru că ei reprezintă minoritatea maghiară, şi am în acelaşi timp convingerea că vor continua să promoveze în România un model al toleranţei şi cooperării, ca şi până acum, nu unul al ostilităţii, aşa cum o face premierul Orban”. 
 
”Cred că este treaba lor să clarifice dacă s-a schimbat ceva. Nu e cazul să facem un subiect de coaliţie din asta, cum propun unii din PSD. Din câte ştiu, miniştrii UDMR din Guvern sunt 100% solidari cu acţiunile României şi UE legate de Rusia”, a mai afirmat Stroe. 
 

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a spus sâmbătă la Tuşnad că pentru încheierea războiului din Ucraina este nevoie de o nouă strategie a Occidentului, el precizând totodată că discursul ruşilor trebuie luat în serios.

De asemenea, Viktor Orban consideră că alimentarea cu arme moderne a Ucrainei nu va face decât să prelungească războiul, iar conflictul nu va fi încheiat decât în urma negocierilor ruso-americane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.