PSD a anunţat că va solicita în coaliţia de guvernare respingerea proiectului de lege iniţiat de fostul premier Florin Cîţu şi de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, prin care este propusă interzicerea exportului animalelor vii către statele terţe Uniunii Europene. „Această propunere legislativă demonstrează încă o dată cât de rupţi de realitate sunt iniţiatorii ei şi cât de puţin înţeleg situaţia fermierilor români”, au transmis social-democraţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„O astfel de reglementare ar afecta grav relaţiile comerciale foarte bune pe care România le-a construit în timp cu statele din Orientul Mijlociu, ceea ce ar conduce la intrarea în faliment a multor fermieri români. PSD a susţinut în permanenţă încurajarea procesării în ţară a materiilor prime pentru obţinerea produselor cu valoare adăugată mare. Dar în acest caz, punerea pe butuci a fermelor şi stânelor din România nu înseamnă susţinerea producţiei româneşti, ci falimentarea unor sectoare importante din zootehnia naţională. Creşterea capacităţii de procesare a României nu se obţine prin interzicerea exporturilor, ci prin stimularea investiţiilor în unităţi de prelucrare a materiilor prime”, arată PSD, într-un comuniat de presă.

Sursa citată mai spune că iniţiatorii proiectului de lege nu sunt deloc informaţi cu privire la schimbările semnificative care s-au produs în România în privinţa transportului de animale vii.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

„În momentul de faţă, România respectă toate normele europene în acest domeniu. În general, PSD se va opune oricăror iniţiative legislative de acest gen, care nu sunt discutate în prealabil cu fermierii români, mai ales după ce aceştia au fost puternic afectaţi de seceta de anul trecut”, a mai arătat sursa menţionată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.