PSD şi UNPR nu vor face alianţe electorale în Capitală pentru alegerile locale, deşi conducerea celor două partide a semnat în luna februarie un protocol care prevedea colaborări privind alegerile din iunie, iar liderii social-democraţi şi progresişti au purtat mai multe negocieri pe această temă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ciuda relaţiei consolidate cu PSD, la nivelul Capitalei, UNPR va merge independent de PSD în alegerile locale. UNPR îşi va anunţa candidatul la primăria Capitalei în doua săptămâni, iar joi vor avea loc discuţii cu privire la propunerile de candidaţi pentru primăriile de sector, urmând ca acestea să fie validate într-o şedinţă a Biroului Politic Naţional al formaţiunii progresiste”, au transmis reprezentanţii UNPR, prin intermediul unei postări pe pagina oficială de Facebook a partidului.

În luna februarie, PSD şi UNPR au semnat un protocol de colaborare care prevede, printre altele, colaborarea celor două partide la alegerile locale din iunie. Potrivit protocolului, cele două partide au convenit să lase la dispoziţia organizaţiilor locale modalităţile concrete în care se stabilesc colaborări sau cooperări punctuale, inclusiv candidaturi pe liste comune pentru obţinerea unui număr cât mai mare de voturi, precum şi pentru constituirea de majorităţi locale şi/sau judeţene. 

Gabriel Oprea, iar mai apoi vicepreşedintele UNPR Valeriu Steriu şi preşedintele interimar Neculai Onţanu, au purtat în mai multe rânduri negocieri cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în ceea ce priveşte o eventuală colaborare a celor două partide la nivelul Capitalei. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.