PSD propune, în pachetul de sprijin pentru români care urmează să fie prezentat în coaliţia de guvernare, o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier. Condiţia pentru decontare este ca alimentarea cu carburanţi să fie făcută pe teritoriul României, au precizat surse din PSD pentru News.ro. 1.500 de firme ar beneficia de această măsură de ajutor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Programul de sprijin pentru transportatori al PSD propune o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier.
 
Condiţia pentru a beneficia de decontare este ca alimentarea cu carburanţi să fie făcută pe teritoriul României
 
Potrivit surselor PSD, impactul bugetar este de 50 milioane lei, cu posibilitatea suplimentării), pentru econtarea a 50 de bani/litru de carburant.
 
Categoriile de transportatori vizate sunt: transportul de mărfuri in cont propriu, transportul de mărfuri pentru alte persoane, transportul de persoane regulat sau ocazional (*inclusiv transportul local public de persoane)
 
1.500 de firme ar beneficia de acest ajutor, potrivit social-democraţilor. 
 
PSD mai propune, în pachetul de măsuri pentru susţinerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici, acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni, pentru 6 alimente de bază, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni, pentru achiziţionarea de alimente, rechizite şi haine.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.