PSD a transmis, duminică, o reacţie la invitaţia premierului Ludovic Orban de a participa la discuţiile petru stabilirea datei alegerilor locale şi a precizat că ”agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor”. Social-democraţii cer amânarea discuţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD a transmis, duminică, o reacţie la scrisoarea premierului interimar Ludovic Orban privind invitaţia de a participa la consultările pentru stabilirea datei alegerilor locale.

”PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente”,au transmis social-democraţii.

Potrivit acestora, prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei.

”Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere”, au mai transmis social-democraţii.

PSD propune amânarea consultărilor referitoare la alegerile locale, ”pentru care oricum nu există o bază legală şi pentru care trebuie aşteptat votul de învestitură pentru guvernul Cîţu, şi demararea de urgenţă a consultărilor cu partidele pentru gestionarea corespunzătoare a crizei provocate de coronavirus”.

”În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte şi asupra celei naţionale, dar şi a crizei migranţilor, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populaţiei şi interesele României”, au mai afirmat social-democraţii.

Aceştia susţin necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi fac un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate.

”Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în faţa ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului”, se mai arată în comunicatul social-democraţilor, semnat de liderul Marcel Ciolacu.

Discuţiile despre data alegerilor locale ar trebui să aibă loc marţi, la Palatul Victoria. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.