PSD susţine că includerea eliminării taxei pentru cazierul fiscal în proiectul de lege privind reducerea fiscalităţii a fost necesară pentru a bloca în viitor reintroducerea mascată sa mascată sub formă de tarif, social-democraţii răspunzând astfel Alinei Gorghiu care a spus că proiectul PSD privind reducerea fiscalităţii este ”de râsul curcilor” deorece taxa pe cazierul fiscal este eliminată din 2015.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Partidul Social Democrat precizează că menţionarea cazierului fiscal în propunerea legislativă privind eliminarea a 102 taxe nefiscale este necesară pentru a preveni introducerea ulterioară a unor tarife mascate pentru prestări servicii, aşa cum s-a întâmplat în alte cazuri asemănătoare, inclusiv în cazul cazierului fiscal. Legiferarea explicită a gratuităţii cazierului fiscal este singura garanţie că această taxă nu se va întoarce în viitor sub o altă formă. Facem aceste precizări pentru ca opinia publică să nu fie indusă în eroare de unele afirmaţii apărute în spaţiul public”, transmit social-democraţii.

Ei susţin că reglementările actuale sunt ambigui lăsând posibilă reintroducerea unei plăţi pentru cazierul fiscal, sub formă de tarif, prin ordin de ministru sau şef de instituţie.

”Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, în propunerea legislativă a PSD s-a introdus sintagma «Cazierul fiscal se emite fără perceperea de taxe», astfel încât autorităţile din acest domeniu să nu mai poată introduce ulterior alte tarife mascate pentru eliberarea acestui document”, precizează PSD.

Alina Gorghiu a afirmat, luni, că iniţiativa PSD care vizează eliminarea a 102 taxe este ”de râsul curcilor”. ”Este o cârpeală electorală care poate fi demontată în trei secunde şi două mişcări”, a spus Gorghiu.

Ea a spus că doreşte să dea câteva exemple de cât de superficial este lucrat programul de guvernare al PSD, precizând că una din taxele la care se referă PSD este timbrul de mediu pentru autovehicule, pentru care există un proiect de lege depus în Parlament, cu numărul 306/2015, care prevede exact acest lucru, iar punctul de vedere semnat de Guvernul Ponta este de nesusţinere a acestei iniţiative legislative.

Un alt exemplu prezentat de preşedintele PNL se referă la prevederea din programul PSD privind gratuitatea cazierului fiscal.

”Bănuiesc că ştiţi cu toţii că din 2015 cazierul fiscal este gratuit în România. Nu doar că este gratuit, începând de luna viitoare, Guvernul Cioloş va transmite electronic, prin ANAF, acest cazier fiscal, în mod gratuit”, a declarat Gorghiu, adăugând că este ”o altă gogoriţă” din programul PSD. 

”Cred că cineva l-a păcălit pe domnul Dragnea”, a mai declarat Gorghiu. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, împreună cu alţi lideri social-democraţi au depus, luni, la Senat proiectul de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

Potrivit liderului PSD, între taxele nefiscale care urmează să fie eliminate, dacă proiectul de lege va fi adoptat, ar fi: taxa de timbru de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comerţului, taxe consulare şi de cetăţenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentară pentru eliberarea paşaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Naţională de Pensii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.