Filiala ieşeană a PSD cere explicaţii liderilor PNL privind situaţia politică a preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, motivând că acesta ar fi devenit vicepreşedinte al PNL Iaşi, după ce în urmă cu peste un an se autosuspendase de la şefia organizaţiei judeţene a liberalilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa, a susţinut, luni, într-un comunicat de presă, că alianţa la nivel local dintre PSD şi PNL stă pe un butoi de pulbere şi că social-democraţii nu sunt dispuşi să colaboreze cu formaţiunea liberală de la Iaşi dacă "se confirmă situaţia prezentată oficial în declaraţia de interese a penalului Costel Alexe".

Potrivit declaraţiei de interese, apărută în această lună pe site-ul CJ Iaşi, Costel Alexe deţine postul de vicepreşedinte al PNL Iaşi, după ce în urmă cu peste un an şi-a anunţat demisia de la şefia filialei judeţene a liberalilor, din cauza dosarului penal în care este implicat.

"Am încercat în ultima perioadă să avem o relaţie de colaborare normală şi instituţională cu cei din PNL Iaşi în ideea de a face front comun pentru implementarea marilor proiecte ale Iaşului şi întregii regiuni: Autostrăzile A7 şi A8, Spitalul regional de urgenţă, Institutul Inimii de la Miroslava, Sala polivalentă. Din păcate, este inadmisibil ceea ce se întâmplă. La Alexe se pare că a fost vorba de o suspendare doar de faţadă. Practic, nu s-a întâmplat nimic. Impostorul de la Consiliul Judeţean Iaşi conduce şi acum PNL Iaşi. Toţi suntem luaţi drept fraieri de penelişti. Ipocrizia pare să nu mai aibă nicio limită", a declarat senatorul Maricel Popa.

Totodată, liderul PSD Iaşi a lansat un apel public către Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, şi către Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, să clarifice lucrurile în ceea ce priveşte situaţia politică a lui Costel Alexe.

"Lucrurile trebuie clarificate public, cât mai rapid, atât de Alexandru Muraru, preşedintele PNL Iaşi, cât şi de premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL. Altfel, ne vom delimita în mod clar de tot ceea ce înseamnă alianţa PSD-PNL la nivel local. Nu suntem dispuşi să mai avem nicio relaţie de colaborare cu un partid care păcăleşte, din nou, ieşenii", a adăugat Maricel Popa.

În 28 aprilie 2021, Costel Alexe a anunţat că se autosuspendă din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi, după ce a fost inculpat de DNA în dosarul în care este acuzat de mită.

"Sunt nevinovat şi am convigerea că voi demonstra acest lucru în instanţă, dar, în acest moment, consider că este un gest de onoare să mă autosuspend din funcţia de preşedinte al PNL Iaşi", a comunicat Alexe.

Costel Alexe este cercetat de procurorii DNA pentru că, în calitate de ministru al Mediului, ar fi primit mită 22 de tone de tablă, în valoare de 103.000 lei, pentru alocarea către o fabrică de certificate de emisii de gaze cu efect de seră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.