Liderii filialei ieşene a PSD susţin că Iaşiul cultural suferă ”mult” sub conducerea liberalilor Costel Alexe şi Mihai Chirica, social-democraţii sperând ca ministrul Culturii, Raluca Turcan, să fi venit la Iaşi pentru a-i pune la treabă pe liberalii de la Consiliul Judeţean şi de la Primărie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Salutăm vizita la Iaşi a doamnei ministru Raluca Turcan. Sperăm că a venit să îi pună la treabă pe liberalii de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului. Iaşul cultural suferă mult sub conducerea lui Costel Alexe şi Mihai Chirica. PSD Iaşi a cerut de mult timp celor doi să transmită Ministerului Culturii un amplasament pentru Opera Naţională. Inclusiv fostul ministru al Culturii, social-democratul Lucian Romaşcanu, a cerut în mod constant un teren de la autorităţile ieşene pentru sediul Operei şi a atras atenţia că există riscul de pierdere a finanţării”, a declarat Bogdan Balanişcu, lider al filialei municipale PSD Iaşi.
 
La rândul său, şeful filialei judeţene PSD Iaşi, Bogdan Cojocaru a precizat că speră ca măcar pe viitor liberalii să acorde atenţia cuvenită proiectului construirii noii Opere ieşene.
 
De asemenea, liderul PSD Iaşi a precizat că există un dezinteres al PNL în cazul Filarmonicii din Iaşi.
 
”Dacă la Operă s-au jucat cu terenul pentru sediu, la Filarmonică, Alexe şi Chirica se joacă de-a finanţarea. Ba găseşte fonduri Alexe, ba Chirica, dar, concret, nu se întâmplă nimic”, a mai spus Bogdan Cojocaru.
 
Ministrul Culturii Raluca Turcan a declarat, miercuri, că pentru prima dată există resurse financiare pentru construirea unei noi instituţii culturale de la zero în România, ea precizând că este vorba despre noul sediu al Operei Iaşi, ce urmează a fi ridicat în zona Copou.
 
Ministrul Raluca Turcan a inspectat miercuri, alături de şefi ai administraţiei locale şi judeţene, terenul de 10.000 de metri pătraţi situat lângă sediul societăţii Apa Vital din Iaşi, pe care va fi construit noul sediu al Operei. 
 
Totodată, ministrul Culturii a vizitat miercuri mai multe instituţii culturale ieşene, printre care Filarmonica, Teatrul Naţional şi Palatul Culturii.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi Costel Alexe a anunţat tot miercuri că până la sfârşitul lunii august urmează să fie desemnat câştigătorul pentru execuţia lucrărilor la clădirile în care funcţionează Filarmonica ieşeană.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.