Filiala ieşeană a PSD susţine nu va mai accepta ca primarul Mihai Chirica "să predea electoratului o falsă lecţie de moralitate şi democraţie", în timp ce edilul "“muşcă mâna alături de care a câştigat alegerile" pentru Primăria Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul filialei judeţene Iaşi a PSD, Maricel Popa, declară, într-un comunicat de presă, că se delimitează de modul în care primarul Mihai Chirica înţelege să administreze oraşul şi să gestioneze relaţia cu consilierii locali ai PSD.

"Ultimul exemplu elocvent reprezintă ratarea accesării unor fonduri europene în valoare de 12 milioane de euro puse la dispoziţie de Ministerul Mediului pentru achiziţia de autobuze electrice, nepoluante, unde administraţia locală a primit consiliere inclusiv din partea ministrului Graţiela Gavrilescu cu ocazia vizitei oficiale de anul trecut de la Iaşi. (...) Mihai Chirica nu mai este membru al PSD Iaşi, aşa cum liberalii încearcă, în continuare, să le transmită ieşenilor. Ba mai mult, este foarte posibil ca primarul Iaşului să devină coleg cu domniile lor, chiar de la începutul anului viitor", afirmă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Potrivit lui Popa, PSD Iaşi deţine majoritatea în Consiliul Local şi îi cere lui Chirica să participe "constructiv la administrarea oraşului, şi nu dictatorial sau prin negocieri mărunte, fără substanţă, cu partenerii noştri politici din deliberativ".

"Ieşenii au nevoie de lideri maturi, cu viziune administrativă şi politică, nu de copilării sau răzbunări personale. Mihai Chirica este primarul unui întreg oraş şi nu doar al unui grup de interese. Suntem deschişi în continuare să participăm la administrarea comunităţii pentru că purtăm responsabilitatea unui exerciţiu democratic care a desemnat PSD-ul, acum doi ani, să pună în practică programul local de guvernare şi pe care primarul Mihai Chirica îl tratează cu nonşalanţă şi imaturitate“, adaugă liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, în acelaşi comunicat de presă.

Şeful social-democraţilor ieşeni spune că "PSD nu va mai tolera denigrarea continuă a partidului care l-a crescut, l-a promovat şi i-a oferit ceea ce are acum primarului Mihai Chirica".

"Nu vom mai accepta ca primarul Mihai Chirica să predea electoratului ieşean o falsă lecţie de moralitate şi democraţie, în timp ce muşcă mâna alături de care a câştigat alegerile şi prin intermediul căreia primeşte girul deliberativului pentru realizarea de proiecte. Mingea este acum în terenul domniei sale", a precizat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Primarul Mihai Chirica a fost exclus în urmă cu un an din PSD, în urma criticilor formulate la adresa lui Liviu Dragnea.

Pe de altă parte, între primarul Mihai Chirica şi liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, au existat în ultimele luni schimburi dure de replici, însă în Consiliul Local reprezentanţii PSD au continuat să susţină hotărârile promovate de Chirica.

Surse din mediul politic ieşean au precizat că Mihai Chirica a avut discuţii cu unii lideri PNL de la Bucureşti pentru trecerea la acest partid, însă şefii ieşeni ai PNL nu ar agrea o asemenea variantă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.