Filiala ieşeană a PSD susţine că guvernarea PNL îşi asumă răspunderea pentru condamnarea Moldovei la sărăcie, social-democraţii ieşeni precizând că, potrivit proiectului de buget, anul viitor investiţiile autorităţilor locale vor fi blocate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

PSD Iaşi afirmă, într-un comunicat de presă, că autorităţile locale nu vor putea continua investiţiile demarate deja şi că “dincolo de cifrele seci vânturate de către liberali se află un adevăr crunt“.

“Fondurile alocate autorităţilor locale vor fi diminuate drastic şi există certitudinea că ieşenii nu vor mai putea beneficia de serviciile sociale legale, că persoanele cu handicap şi copiii aflaţi în sistemul de protecţie socială vor rămâne fără niciun sprijin, că bolnavii vor fi abandonaţi, iar investiţiile demarate în comunităţile locale în anii precedenţi vor fi blocate. Fondurile prevăzute pentru copiii incluşi în sistemul de protecţie socială acoperă necesarul doar din primul trimestru al anului viitor, iar autorităţile locale şi judeţene vor avea de ales între hrana copiilor, medicamentele bolnavilor şi întreţinerea drumurilor“, a declarat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, totodată preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi.

Şeful social-democraţilor ieşeni a mai spus că “guvernarea PNL îşi asumă răspunderea pentru condamnarea Moldovei la sărăcie, iar acest lucru nu poate fi permis“.

La rândul său, deputatul PSD de Iaşi Bogdan Cojocaru susţine că angajarea răspunderii guvernului are drept scop “ascunderea unor date privind modul în care se vor face investiţiile în 2020“.

“Nu ştim cum se vor face investiţiile în spitale sau dacă se vor face investiţii în autostrăzi. Cum nimeni nu înţelege de la care programe de sănătate publică vor fi tăiaţi banii care apar în minus la bugetul Sănătăţii. Guvernul PNL nu vrea să spună ce va face cu banii publici plătiţi de cetăţeni prin taxe şi impozite“, a spus deputatul Bogdan Cojocaru.

Totodată, social-democratul afirmă că “este pentru prima oară în istoria României când bugetul se realizează fără a cunoaşte structura de personal din ministere“.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.