Filiala ieşeană a PSD cere demisia consilierului judeţean liberal Constantin Şerban, pe care îl acuză că a încercat să influenţeze votul membrilor Consiliului de Administraţie al şcolii unde predă, pentru a nu fi sancţionat în ancheta care vizează limbajul său neadecvat la adresa elevilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul filialei Iaşi a PSD, senatorul Maricel Popa, susţine, într-un comunicat de presă, că liberalul Constantin Şerban, consilier judeţean, "a dezbrăcat haina de dascăl abuzator şi a îmbrăcat-o pe cea de politician uns cu toate alifiile".

Şeful social-democraţilor ieşeni face referire la o înregistrare audio publicată de 7Est, în care Constantin Şerban îi spune prin telefon unei alte persoane că şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi va mai rămâne trei săptămâni în funcţie şi că el va asigura protecţie directorului Şcolii Generale "Mihai Codreanu" la care predă. De asemenea, Şerban afirmă în discuţia telefonică respectivă că reprezentantul Primăriei Iaşi din Consiliul de Administraţie al şcolii se va abţine de la vot atunci când se vor propune sancţiuni în cazul său.

"Sunt pur şi simplu consternat de modul în care acest apropiat al lui Costel Alexe, şeful PNL Iaşi, discută despre oameni, funcţii administrative şi cum influenţează voturile în Consiliile de Administraţie. Constantin Şerban trebuie să demisioneze, de urgenţă, din toate funcţiile publice deţinute. Este inadmisibil ca un consilier judeţean să discute soarta unui şef din sistemul de educaţie, fără a avea atribuţii în acest sens. Este inadmisibil ca un consilier judeţean să asigure protecţie politică unui director de şcoală. Este inadmisibil ca un consilier judeţean să spună că un reprezentant al Primăriei Iaşi, membru în cadrul unei comisii, se va abţine de la vot, invocând relaţii politice. Este inadmisibil modul în care PNL s-a urcat, la Iaşi, cu picioarele pe grumazul democraţiei”, afirmă liderul PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa.

Şeful social-democrat ieşean mai spune că, după acuzaţiile de corupţie şi luare de mită la adresa lui Costel Alexe, Consiliul Judeţean Iaşi este implicat într-un nou scandal.

"În numai patru luni au reuşit să facă de râs un întreg judeţ. La nivel naţional toată lumea râde când aude de Iaşi. Nimeni nu ne mai bagă serios în seamă. Aşa au considerat vremelnicii lideri locali că trebuie să facă echipă pentru Iaşi. În loc să vorbim despre proiecte şi obiective de investiţii, la Iaşi se discută despre ministrul tablă şi cumetrii lui, de primarul Skodă, de consilierul judeţean abuzator. Să vă fie ruşine”, a mai spus şeful PSD Iaşi, Maricel Popa.

În şedinţa Consiliului de Administraţie al Şcolii "Mihai Codreanu" din Iaşi, desfăşurată miercuri, învăţătorul Constantin Şerban, consilier judeţean PNL, a fost sancţionat cu tăierea a 15 la sută din salariu până la finalul anului şcolar în curs.

La începutul lunii martie, 7IAŞI publica înregistrări de la lecţiile susţinute de învăţătorul Constantin Şerban unor elevi de clasa a II-a de la Şcoala Gimnazială nr. 28 "Mihai Codreanu” din Iaşi. Unul dintre părinţi a reuşit să plaseze în ghiozdanul fiului său un dispozitiv de înregistrare care a surprins ţipete, ameninţări şi un limbaj neadecvat din partea învăţătorului.

Iată câteva dintre expresiile folosite de Şerban:

"Briana, te ia mama dracului… Briana, treci mai departe…(POC! – zgomot de lovitură). Unde te uiţi!… Tare! (… ) Briana, de la început! Altă leneşă. Citeşte de la început!!! (plânset de copil)”

"Lucrează Rodica, că vin şi te iau de niţii ăia!”

"De ce să mă iau eu de el, mă, uitaţi-vă şi voi dacă ăsta e copil. Ce să-i fac lu ăsta, chiar dacă-l iau de urechi (…) Pe el dacă-l iau de urechi spune acasă că a avut dreptate domnu’… Nu ştie maică-ta că-mi mănânci sufletul aicea".

Părinţii copiilor au declarat jurnaliştilor că nu este pentru prima dată când învăţătorul Şerban are un asemenea comportament, dar că sesizările lor nu au avut niciun efect.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi s-a autosesizat şi a solicitat conducerii unităţii de învăţământ să demareze de urgenţă verificări privind clarificarea aspectelor semnalate, precum şi declanşarea procedurii de cercetare disciplinară.

Decizia privind eventuala sancţionare a învăţătorului Şerban poate fi luată doar de către Consiliul de Administraţie al şcolii, din care dascălul face parte, în calitate de reprezentant al PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.