PSD Iaşi a atenţionat, marţi, asupra pericolului de pierdere a finanţării europene pentru drumul judeţean care face legătura între Iaşi şi Suceava, după ce pe porţiunea de drum surpată acum 5 luni au apărut acum adevărate cratere care au o adâncime de aproximativ 1 metru. ”În multe zone ale acestui traseu lucrările sunt de o calitate îndoielnică şi există întârzieri mari de timp faţă de termenele de finalizare asumate prin contract. În acest context, recepţia lucrărilor ar putea fi aproape imposibilă de realizat”, spun cei de la PSD Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră judeţeană din ţară, Axa Iaşi – Suceava, în valoare de aproximativ 100 milioane de euro, se transformă în cel mai mare eşec al conducerii peneliste de la Consiliul Judeţean”, afirmă PSD Iaşi într-un comunicat oficial. 

”Situaţia de pe axa Iaşi - Suceava se agravează pe zi ce trece. O investiţie aşteptată atâţia ani de zeci de mii de ieşeni se deteriorează înainte de a fi inaugurată. Este un nou exemplu de lucrare de mântuială coordonată de conducerea Consiliului Judeţean. Ieşenii merită mai mult. Acel drum beneficiază de o finanţare europeană, cu lucrări demarate în mandatul social-democrat de la CJ. Era nevoie doar de a finaliza aceste lucrări corespunzător şi la timp, în beneficiul tuturor ieşenilor. Nici măcar acest lucru nu îl pot face”, a declarat Bogdan Cojocaru, preşedinte interimar PSD Iaşi.

Potrivit PSD, ”pe lângă craterele existente, la kilometrul 37 drumul se surpă pe o altă porţiune, care în curând va pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic”.

”Am atras atenţia încă de acum 5 luni asupra problemelor din această zonă. Iată că acele denivelări s-au transformat în cratere. Exact ca impactul administraţiei judeţene peneliste pentru Iaşi. De la incompetenţă la dezastru. Sper ca în timpul pe care îl mai au de petrecut la Consiliul Judeţean, Costel Alexe şi echipa de fanfaroni să se îngrijească ca această investiţie să fie dusă la bun sfârşit pentru a nu se pierde banii europeni. Nu ştiu cine îşi va putea asuma recepţia acestor lucrări de mântuială. Au făcut praf cel mai mare proiect de infrastructură rutieră câştigat de o administraţie judeţeană în anii trecuţi. Păcat că singurii care vor avea de pierdut sunt, din nou, ieşenii.” a subliniat senatorul Maricel Popa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.