Preşedintele Comisiei de sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel a declarat, în plenul Senatului, că proiectul de lege care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă, atât la stat cât şi la privat, este greşit din punct de vedere conceptual şi ştiinţific, pentru că atât persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate pot să se infecteze cu noul coronavirus şi a arătat cei care au trecut prin boală, asimptomatic, nu pot beneficia de acest certificat, ceea ce constituie o discriminare. El a anunţat că PSD va vota împotriva proiectului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Senatorul PSD Adrian Streinu Cercel a declarat că proiectul de lege este greşit conceptual, ştiinţific, pentru că atât persoanele vaccinate cât şi cele nevaccinate se pot infecta cu SARSCOV-2. 

El a arătat că ceea ce trebuia făcut şi explicitat era să se vadă incidenţa în populaţie a trecerii prin boală.

”Noi avem un procent de circa 60% din populaţie care s-a infectat  cu SARSCOV-2, au făcut o infecţie asimptomatică, nu figurează nicăieri şi nici nu se pot înregistra pe platformă, prin determinarea anticorpilor din deget. Este un test extrem de simplu, care poate fi făcut de medicul de familie şi medicul ar fi putut să aibă posibilitatea să urce aceste persoane pe platformă, pentru a beneficia de certificat verde”, a spus Cercel. 

”Noi suntem cei care generăm discriminare prin vaccinare. Şi aşa au fost nevaccinişti care au creat probleme. Păcat că nu ne gândim la oameni şi nu ne gândim la rezolvarea acestei probleme”, a mai spus senatorul PSD. 

El a precizat că este de acord cu ceea ce spunea reprezentantul Guvernului, că mor 500 de persoane pe zi din cauza acestui virus, dar a ţinut să afirme că ”în vara aceasta nu s-a făcut niciun demers pentru a pregăti spitalele şi nicio achiziţie de medicamente pentru pacienţi”.

”Să nu ne mirăm că se întâmplă acest lucru. PSD va vota împotriva proiectului”, a mai spus Streinu Cercel. 

Şi liderul grupului PSD, Lucian Romaşcanu a arătat că a existat un viciu de procedură în convocarea comisiilor din Senat care au dat raportul pe propunerea legislativă.

”Raportul este semnat de cineva, cu bară la preşedinte. Trebuie semnat de un preşedinte care a fost la şedinţă”, a arătat senatorul PSD, precizând că au existat amendamente care apar în raport dar nu au fost votate în comisii.

”Avem probabil căi de atac la adresa acestui abuz, o să analizăm dacă vom merge mai departe, legea este pe de o parte necesară, pe de altă parte abuzivă. Am vrut ca media să ştie că în instituţia care face legi, legea se încalcă”, a arătat Romaşcanu.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.