Ministrul Justiţiei, Raluca Prună a declarat, la Digi24, că nu înţelege motivul pentru care politicienii atacă Guvernul, calificând atacul recent al lui Călin Popescu-Tăriceanu la Dragoş Tudorache ca ”absolut josnic”.Prună crede că intrarea unor miniştri tehnocraţi în politică ar putea aduce ”un aer proaspăt” în partidele româneşti care încă nu s-au reformat, ea precizând că nu intenţionează totuşi să înceapă o carieră politică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Raluca Prună a afirmat că sunt de neînţeles atacurile la adresa unor miniştri ai cabinetului Cioloş, venite din partea politicienilor în condiţiile în care acestea nu au început recent, în perioada preelectorală, ci de la începutul anului.

”Este de neînţeles de ce un guvern de tehnocrai care este invitat să guverneze într-un moment dificil, care a primit un vot de la Parlament, (...) este atât de atacat, cu atacuri la persoană absolut josnice”, a declarat ministrul Justiţiei.

Ea s-a referit în special la comentariul recent al lui Călin Popescu-Tăriceanu referitor la Dragoş Tudorache, preşedintele Senatului spunând despre noul ministru de Interne că este ”un nimeni”. ”Faptul că domnul Tudorache a fost numit «un nimeni» este absolut josnic. Dincolo de cariera lui Dragoş Tudorache, asta arată respectul unui om care se află în politică din 1990 faţă de un cetăţean român”, a spus Prună.

În ce o priveşte, Prună a precizat că l-a dat deja în judecată pe Victor Ponta pentru calomnie ce ar consta în faptul că fostul premier a afirmat că un primar a venit la ea pentru a face trafic de influenţă.

În ce priveşte posibila implicare în politică a unor actuali miniştri, Prună a spus că acesta ar putea fi un lucru pozitiv. ”Ar fi un lucru bun dacă unii dintre ei ar candida pentru că ar putea aduce un aer proaspăt în partidele care nu am văzut până acum să se reformeze (...) Nu mi se pare lipsit de sens ca unii colegi care vor să intre în viaţa politică, dar mesajul primului-ministru a fost că trebuie să ne concentrăm asupra portofoliilor pe care le avem”, consideră ministrul Justiţiei.

În aceste circumstanţe, fiecare dintre miniştri ar trebuie să decidă dacă poate să exercite eficient atribuţiile de ministru şi să fie, în acelaşi timp, în campanie electorală.

Raluca Prună a reiterat faptul că ea nu îşi doreşte o carieră politică după ce i se va încheia mandatul la Palatul Victoria.

Copreşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, despre numirea lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru al Afacerilor Interne, că pentru el, personal, acestea ”este un nimeni” şi că,din ceea ce a citit în presă, Tudorache face parte din ”categoria talibanilor din Guvernul condus de domnul Cioloş”, care au deja opţiuni politice.

Întrebat cum comentează nominalizarea lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru de Interne, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns: ”Pentru mine este un nimeni, despre un nimeni nu comentez nimic”. 

El a continuat: ”Nu am auzit de el, nu ştiu de unde e, nu ştiu de unde vine, am auzit că a lucrat pe la Bruxelles, nu este o persoană cunoscută”. 

Călin Popescu Tăriceanu a ţinut să menţioneze că nu îl surprinde această numire la conducerea MAI. 

”Din ce am citit în presă, face parte din categoria talibanilor din Guvernul condus de domnul Cioloş şi, având în vedere şi opţiunile politice ale unora dintre membrii Cabinetului, am înţeles că Pîslaru şi mai este încă unul care au deja opţiuni politice, numirea de la Ministerul de Interne se înscrie în aceeaşi linie”, a afirmat Tăriceanu.

Copreşedintele ALDE a mai spus că Guvernul ”aşa-zis tehnocrat devine pe zi ce trece mai puţin tehnocrat şi mai mult politic”. 

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de numire a lui Dragoş Tudorache în funcţia de ministru al Afacerilor Interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.