Sute de oameni s-au adunat duminică în centrul Buzăului, în urma apelului primarului oraşului, pentru a protesta faţă de demiterea cercetătorului Costel Vânătoru de la conducerea Băncii de Gene pentru Legumicultură. În primă fază, în cetrul Buzăului au venit membrii PSD, ulterior alăturându-li-se şi persoane neînregimentate politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Protestatarii au pancarte cu mesaje prin care îl susţin pe cercetătorul Costel Vânătoru şi prin care cer să se revină asupra deciziei ministrului Agriculturii de a-l demite.
”Banca noastră-i o comoară, nu o condamnaţi să moară!”, ”Ruşine să vă fie”, ”Nu ne otrăviţi copiii”, sunt doar câteva dintre mesajele pe care le au buzoienii la protestul de susţinere pentru cercetătorul Costel Vânătoru. 
În mesajul de deschidere a protestului, primarul Buzăului, Constantin Toma, a atras atenţia că în acest moment doar 5 la sută din legumele şi fructele de pe piaţa românească provin din sămânţă românească iar asta nu face bine sănătăţii poporului. 
”Sunt convins ca domnii Iohannis, Orban şi ministrul Agriculturii vor reveni asupra deciziei, pentru că asta nu e o Românie normală. Joi noapte, ca hoţii, l-au demis şi au trimis o un jurist să omoare această idee de salvare a agriculturii romîneşti”, a spus Toma.
”Am venit odată la Buzău şi am vorbit cu domnul cercetător Vînătoru. Am  aflat atunci că are salariul mai mic mic ca al unui sofer de minister. Mi-a zis: ”Nu sunt sărac” şi mi-a arătat doi ciorapi cu seminte de rosii.  Mi-a zis-le număr in fiecare seară, le mângâi. Am 2 milioane de seminţe, dar sunt ultimele. Omul acesta trăieşte pentru aceste lucruri, pentru seminţele lui. A dat bani din buzunarul lui mic să aduca seminţe româneşti în ţară.  Nu e o chestie de politică ce facem noi aici. Dacă mai avem oameni care simt româneste,  nu trebuie să lăsăm să se mai întâmple asa ceva sub nicio formă. Vreţi să mâncaţi mâncare ieftină din cauciuc, din inlocuitori din substituenţi?  Vreţi să plătiţi la doctor diferenţa pe care o daţi la o hrană ieftină?  Haideţi să salvţm sămânţa românească, patrimonioul genetic făcut cu multă trudă de oameni care şi-au au sacrificat totul pentru a salva sămânţa romanească. Niciun ministru, nici un partid, nu are voie să intre încălţat în aşa ceva. Aici e pasiune, suflet. Fac apel către toţi horticolutorii să iasă în stradă să-şi manifeste sprijinul faţă de Costel Vânătoru”, a declarat Adrian Izvoranu, directorul Casei de Comerţ ”Unirea”. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.