Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege iniţiat de către PNL care prevede că Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) va finanţa, începând cu anul 2023, cadastrarea imobilelor din România. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Sprijinul ANCPI vine în completarea banilor alocaţi cadastrării din fonduri europene şi efortului autorităţilor locale. În momentul de faţă, au fost cadastrate doar 50% din proprietăţile aflate pe teritoriul României, iar această lege are scopul de a dinamiza acest proces, mai ales în zona rurală. Satul românesc nu se poate dezvolta şi aduce investiţii fără inventarierea resurselor funciare”, arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a Grupului parlamentar al PNL - Camera Deputaţilor. 
 
Actul normativ are ca obiect de reglementare completarea cu un nou alineat a art. 9 din Legea nr. 7/1996.
 
Potrivit expunerii de motive, intervenţia legislativă are ca scop ca începând din anul 2023 până în anul 2026, să fie realizată cadastrarea integrală a cel puţin 1.000 de unităţi administrativ-teritoriale, în special din mediul rural. Fondurile bugetare necesare efectuării acestei activităţi vor fi puse la dispoziţie de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.
 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.