Canera Deputaţilor a adoptat tacit, miercuri, proiectul de lege al preşedintelui executiv al PMP, Eugen Tomac, potrivit căruia propunerile pe care grupurile parlamentare le fac în Consiliile de Administraţie ale Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi ale Societăţii Române de Televiziune (SRTV) să crească de la opt la zece.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Creşterea numărului de propuneri de la 8 la 10 pentru membrii Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, respectiv al Societăţii Române de Televiziune, înaintate de către grupurile parlamentare are drept scop respectarea configuraţiei politice actuale ale celor două Camere ale Parlamentului, în vederea asigurării participării la procesul decizional al tuturor grupurilor parlamentare”, se arată în expunerea de motive a iniţiatorului.

Astfel, membrii Consiliului de Administraţie ai SRR şi SRTV sunt desemnaţi prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi în şedinţa comună a celor două Camere. Grupurile parlamentare reunite din cele două Camere înaintează propuneri pentru zece locuri, potrivit configuraţiei politice şi ponderii lor în Parlament, se mai menţionează în această propunere legislativă.

Proiectul va merge la vot final în Senat, care este for decizional.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.