Senatul a adoptat, decizional, proiectul de lege pentru aprobarea contractului de finanţare pentru Spitalul Regional de Urgenţă Craiova dintre România şi Banca Europeană de Investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege reglementează finanţarea construirii unui nou spital regional de urgenţă în Craiova, care va deveni un centru de nivel terţiar pentru reţeaua de spitale din regiunea de sud-vest, ce va trata pacienţii critici şi cazurile ce necesită tehnologie şi expertiză de nivel înalt.

Conform propunerii legislative, noul spital regional de urgenţă va avea peste 800 de paturi, va fi un complex de clădiri cu şapte etaje şi va înlocui Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

Conform contractului de finanţare, împrumutul BEI în valoare de 368 milioane de euro reprezintă circa 73% din costul net aferent construcţiei.

„Diferenţa de circa 140,52 milioane de euro, la care se adaugă taxele şi impozitele aferente proiectului, se va asigura de partea română, din fonduri nerambursabile şi de la bugetul de stat”, mai indică sursa citată.

Senatul a adoptat proiectul de lege, în calitate de for decizional şi prin urmare legea merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.