Europarlamentatul PNL Dan Motreanu afirmă că proiectul campusului dual din Giurgiu, depus de Consiliul Judeţean Giurgiu a primit cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Muntenia, fiind tot mai aproape de obţinerea finanţării europene. El subliniază că, alături de echipa liberală din judeţul Giurgiu, s-a luptat pentru acest proiect, în pofida opoziţiei manifestate de PSD Giurgiu. Şi deputatul liberal Mihaela Horga vorbeşte despre succesul proiectului, afirmând că Marian Mina şi PSD Giurgiu s-au opus sistematic acestui proiect, invocând diferite pretexte ridicole de genul “este un proiect prea mare pentru un oraş atât de mic”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Suntem tot mai aproape de obţinerea finanţării europene pentru proiectul campusului dual din Giurgiu. Proiectul depus de Consiliul Judeţean Giurgiu a primit cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Muntenia, depăşindu-le pe cele depuse de Prahova, Mioveni (în parteneriat cu Dacia) şi Slobozia. Este un proiect pentru care m-am luptat, alături de echipa liberală din judeţul Giurgiu. Nu am abandonat lupta, chiar dacă ne-am confruntat cu opoziţia PSD Giurgiu, organizaţie care a considerat că un astfel de proiect nu este benefic pentru judeţ, ignorând toate argumentele prezentate de specialişti”, anunţă Motreanu într-o postare pe Facebook.
El precizează că un astfel de demers ”presupune multă muncă, dar şi să pui suflet, să vezi că dincolo de proiecte sunt oameni”, în acest caz, ”tineri care au nevoie de o şansă în viaţă”.
Conform lui Dan Motreanu, fiecare consorţiu va beneficia de finanţare din bani europeni pentru construirea unui campus profesional integrat, liceal şi universitar.
”Vor fi construite spaţii de învăţământ, spaţii de cazare, cantine, baze sportive, săli de lectură, bibliotecă, spaţii de recreere. Pe lângă judeţul Giurgiu, consorţiul mai include judeţele Călăraşi şi Telorman. Aceste judeţe sunt dezindustrializate şi acest campus reprezintă o mare oportunitate pentru ca tinerii să înveţe o meserie solicitată pe piaţa muncii. Investitorii vor veni în Giurgiu, Călăraşi sau Teleorman doar dacă vor găsi muncitori calificaţi”, explică eeuroparlamentarul liberal.
La rândul său, deputatul Mihaela Horga a anunţat că  Ministerul Educaţiei a acordat proiectului campusului dual din Giurgiu cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Muntenia, potrivit evaluării calitative a proiectelor.
Urmează etapa de depunere şi rezolvare a contestaţiilor, după care se va decide finanţarea proiectelor. Proiectele câştigătoare vor fi finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
Ea subliniază că tinerii din Giurgiu şi judeţele partenere, Teleorman şi Călăraşi, au nevoie de şansa de a învăţa o meserie solicitată de mediul de afaceri. Cei care doresc trebuie să aibă acces şi la ruta profesională. Judeţul Giurgiu are nevoie de investiţii pentru a se dezvolta. Investitorii solicită existenţa unor oameni care să fie calificaţi.
”Echipa liberală din judeţul Giurgiu a pregătit un proiect solid, în parteneriat cu specialiştii de la Universitatea Politehnică. În ciuda acestor realităţi, Marian Mina şi PSD Giurgiu s-au opus sistematic acestui proiect, invocând diferite pretexte ridicole de genul “este un proiect prea mare pentru un oraş atât de mic”. Suntem singurul judeţ unde au avut loc astfel de conflicte, în restul ţării toate partidele colaborând pentru atragerea fondurilor europene. Echipa liberală din judeţul Giurgiu, condusă de Dan Motreanu, are o altă viziune şi îşi canalizează eforturile către creşterea nivelului de educaţie din judeţ”, precizează Horga.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.