Procesul de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a preşedintelui USRPLUS, a fost întrerupt după câteva ore, fiindcă au votat şi membri care nu aveau acest drept, procesul de votare urmând să fie reluat joi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Biroul Naţional decide în unanimitate reluarea procesului de vot pentru alegerea prin vot electronic universal a Preşedintelui USRPLUS începând cu data de 16.09.2021, ora 10:00  şi mandatează Comisia electorală şi Secretariatul General să operaţionalizeze această decizie de urgenţă. Decizia a fost luată în urma sesizărilor adresate Comisiei electorale privind situaţia unor membri care nu aveau drept de vot, dar este posibil să îşi fi exercitat acest drept dintr-o eroare tehnică a platformei care a expediat link automat de vot. Secretariatul General împreună cu Birourile Judeţene vor procesa până la data/ora reluării votului toate corecturile tehnice necesare sesizate către Comisia Electorală până astăzi ora 14:00”, anunţă USRPLUS
 
Toţi membrii USRPLUS cu drept de vot îşi pot exercita votul din nou de joi dimineaţă începând cu ora 10:00, , iar perioada de vot se va prelungi cu 24 de ore, până la 23.09, ora 10:00. Biroul Naţional reiterează faptul că au drept de vot toţi membrii care aveau cotizaţia plătita la zi la luna aprilie, data extragerii Registrului electoral.
Senatorul de Braşov Irineu Darău, candidat la preşedinţia USRPLUS alături de Dan Barna şi de Dacian Cioloş,  a apreciat că alegerile interne USRPLUS sunt viciate, din incompetenţă sau din lipsa voinţei de a asigura un tratament echitabil tuturor candidaţilor şi de a gestiona corect masa alegătorilor din partid.

El a reclamat în cursul zilei de miercuri, la câteva ore de la începerea procesului de votare, că mii de persoane care nu ar fi trebuit să aibă drept de vot au putut vota deja în alegerile interne, contrar regulamentului şi a avertizat că incompetenţa sau lipsa voinţei de a gestiona corect masa alegătorilor este atacabilă, atât prin regulament, cât şi în justiţie

Darău a susţinut că doar în Iaşi, numărul persoanelor fără drept de vot dar care au participat la alegerile interne s-ar ridica la peste 1.000 de persoane
El a precizat că deşi Biroul Naţional a decis în unanimitate oprirea procesului viciat şi reluarea votului începând cu data de 16.09.2021, ora 10:00, votul  trebuie reluat doar când Biroul Naţional, Secretariatul General şi Comisia Electorală pot garanta că registrul electoral este complet şi corect.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.