Vasile Dîncu, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, şi Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, au cerut în şedinţa Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR indiferent de numele premierului, susţin surse politice pentru News.ro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Vasile Dîncu şi Dumitru Buzatu vor ca PSD să nu se amestece în votul pentru învestirea noului executiv condus de Nicolae Ciucă, astfel încât social-democraţii să nu fie asociaţi cu guvernarea PNL. 
 
Liderii PSD vor decide dacă votează sau nu Guvernul Ciucă după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis. 
 
Înainte de şedinţa PSD, Marcel Ciolacu a precizat că „România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar, cu ce avem de-a face. Ştiţi că într-o zi, în România au fost mai multe decese decât în toată UE”. 
 
În urmă cu câteva zile, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, afirma, în emisiunea Insider politic, că PSD nu îşi „poate permite” să susţină un guvern minoritar al PNL. „Nici Marcel Ciolacu, nici noi, ceilalţi cinci, Comitetul Politic Naţional care e format din aproape o sută de oameni, nici noi nu ne putem permite să ne batem joc de electoratul nostru, deci nu putem să votăm un guvern minoritar”, spunea Dîncu.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.