Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu, a declarat că nu îşi va depune demisia din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, după ce a fost audiat, luni, la sediul DNA într-un dosar de vânzare a unor locuinţe pe Legea 112/1995.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, dacă va demisiona din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, în cazul în care va fi cercetat penal, Nicolae Robu a răspuns că nu va face acest lucru, dar că, dacă PNL va considera că este mai bine fără el, se va supune deciziei partidului.

"Nu o să-mi dau demisia. Are PNL-ul nişte experienţe pe care cred că le regretă, cu nişte aberaţii de prevederi, dincolo de ceea ce e stabilit prin lege. Oameni care şi-au dovedit nevinovăţia nu au putut beneficia de drepturile pe care le au. Nu o să-mi dau demisia, că nu am niciun motiv să fac aşa ceva. Eu aduc un plus în PNL. Dacă PNL nu are nevoie de mine, nu lupt eu să ajut partidul. Dar câtă vreme sunt în această funcţie, eu fac numai bine. Dacă PNL consideră că în situaţia creată e mai bine fără mine, eu nu sunt împotrivă", a declarat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a fost audiat, luni dimineaţă, la sediul DNA, la ieşire el spunând că este vorba despre vânzarea a "două magherniţe" sub semmnătura lui.

”Eu sunt un om ultracinstit, ultracorect în tot ceea ce fac. Singura mea avuţie până la vârsta asta, cu toate funcţiile pe care le-am avut, este onoarea. Nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la onoarea mea şi îmi împroaşcă această singură avuţie cu noroi. De ce să fiu eu trimis în judecată? De ce apare numele meu într-un material în care, pe patru pagini şi jumătate din şase şi ceva, e vorba despre lucruri total străine mie? În cazul meu, s-au vândut doar două magherniţe de către aparatul Primăriei, nu de către mine, cu o semnătură dată de mine, fără să mi se spună că acei chiriaşi au venit mai târziu sau alte aspecte. Sub garanţia că totul este legal, dată de aparatul de specialitate”, a declarat Robu, la ieşirea de la DNA.

În februarie 2017, DNA a anunţat că Nicolae Robu şi fostul edil al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în cazul vânzării a 967 de imobile, prejudiciul adus statului fiind de 40 de milioane de euro.

În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi fostul secretar al Primăriei Timişoara Ioan Cojocari, fostul director al Directiei de Patrimoniu Nicusor Miut si fostul şef al Administraţiei Domeniului Public Liviu Barbu.

"În perioada 1996 - 2015, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei municipiului Timişoara, precum şi alte persoane, şi-au încălcat atribuţiile legate de aplicarea Legii 112/1995 şi au deposedat statul român de 967 de imobile, majoritatea aflate în centrul vechi al oraşului, producând un prejudiciu estimat la 40 de milioane euro în dauna statului", arată procurorii.

Ei precizează că Legea 112/1995, care a intrat în vigoare în 1996, le dădea dreptul foştilor proprietari şi moştenitorilor lor să îşi redobândească imobilele confiscate în mod abuziv de regimul comunist sau să primească despăgubiri pentru ele.

"Totodată, legea a dat dreptul chiriaşilor să cumpere imobilele în care locuiau, dar numai acelor chiriaşi care dovedeau că, la data intrării în vigoare a Legii 112/1996, aveau contracte de închiriere a acelor imobile şi le ocupau la acea dată", explică anchetatorii.

Ei arată că funcţionarii publici din cadrul Primăriei Timişoara au vândut imobile, la preţuri modice, unor persoane influente, care nu erau îndreptăţite să le dobândească.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.