Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a anunţat că va face parte din grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a României. "Avem nevoie, mai mult ca oricând, de un executiv puternic şi stabil şi de o guvernare profesionistă, care să redea încrederea că politica poate genera soluţii pentru oameni, aici şi peste tot în ţară", a spus Fritz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Voi fi în grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a României. Nici nu mă gândeam, în urmă cu un an, că voi ajunge aici. 
Este o onoare să reprezint, la Bucureşti, valorile şi speranţele Timişoarei şi Banatului. Le mulţumesc colegilor din Alianţa USR PLUS care m-au propus şi susţinut”, a scris Dominic Fritz, pe pagina sa de Facebook.
 
Dominic Fritz a adăugat că e nevoie de un executiv puternic şi stabil, dar şi de o guvernare profesională.
 
"Avem nevoie, mai mult ca oricând, de un executiv puternic şi stabil şi de o guvernare profesionistă, care să redea încrederea că politica poate genera soluţii pentru oameni, aici şi peste tot în ţară. Sunt 4 ani în care putem să începem să reconstruim statul pe reguli clare, predictibile şi drepte, pe respect şi empatie faţă de cetăţeni. În vremurile acestea de nelinişte şi de dezamăgire faţă de politică, reflectate în absenteism şi în rezultatul votului, e o datorie să ţinem drept drumul european al României. Aceasta a fost voinţa Timişoarei exprimată la locale şi parlamentate şi mă voi asigura că nu ne vom abate niciun centimetru”, a mai scris Fritz.

Negocierile între PNL, USR-PLUS şi UDMR vor continua zilele următoare, joi dimineaţa fiind prima întâlnire a liderilor celor trei formaţiuni, iar la prima parte a întrevederii a participat şi preşedintele Klaus Iohannis. 

Şeful statului a invitat partidele parlamentare la consultări la Palatul Cotroceni în vederea desemnării viitorului premier, luni 14 decembrie, a transmis joi Administraţia Prezidenţială. Primul partid care va avea discuţii cu şeful statului este PSD, urmat de PNL, Alianţa USR-PLUS, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), UDMR şi minorităţile naţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.