Actualul primar al oraşului Beiuş, Adrian Domocoş, candidează ca independent pentru un al treilea mandat la alegerile din 5 iunie, în ultimul mandat el fiind trimis în judecată în trei dosare, iar în unul dintre acestea este aşteptată vineri sentinţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În august 2013, el a fost trimis în judecată alături de alte 16 persoane, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Domocoş era acuzat că ar fi indus în eroare Ministerul Mediului solicitând bani pentru lucrări neexecutate de o firmă favorizată de Primărie. Ultimul termen în acest dosar a fost în data de 30 mai, vineri fiind aşteptată sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. 

Conform site-ului instanţei, pronunţarea va fi dată în "3 iunie 2016, orele 15,00,urmând ca părţile care doresc să depună şi concluzii scrise suplimentare, de asemenea, şi reprezentantul Ministerului Public, să le depună cel mai târziu până la data de 03 iunie 2016, orele 10,00".

Adrian Domocoş are însă alte două dosare. În 15 decembrie 2014, a fost reţinut pentru luare de mită, efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia îndeplinită de primar, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, deţinerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării, deţinerea fără drept a muniţiilor, pentru că ar fi pretins şi primit de Biserica Greco-Catolică Beiuş un imobil cu titlu de concesiune în favoarea unei societăţi comerciale. În 10 martie 2015 a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru luare de mită (2 infracţiuni), abuz în serviciu şi obţinerea unui folos necuvenit pentru altul (4 infracţiuni), fals intelectual (2 infracţiuni), din care una în formă continuată (3 acte materiale), efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de primar, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, deţinerea fără drept a unei arme neletale din categoria celor supuse autorizării, deţinerea fără drept a muniţiilor. 

Acuzaţia privind deţinerea de arme neletale a fost formulată după ce la percheziţie "organele de urmărire penală au identificat şi ridicat o arma cu aer comprimat, neletală din categoria celor supuse autorizării, de fabricaţie chinezească, fără serie de identificare, calibru 4,5 mm, aflată în stare de funcţionare şi o cantitate de muniţie, compusă din: 412 cartuşe de vânătoare cu alice calibru 12, 133 cartuşe de vânătoare cu alice calibru 20, 25 cartuşe de vânătoare cu alice calibru 16, 8 cartuşe cu glonţ calibru 308Win, 291 proiectile calibru 4,5 mm, toate aflate în stare de funcţionare", deţinute fără drept.

Tot în 10 martie 2015 a fost trimis în judecată într-un alt dosar pentru luare de mită, în formă continuată (4 acte materiale), spălare a banilor, în formă continuată (4 acte materiale), abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, conflict de interese, în formă continuată (3 acte materiale) şi pentru mai multe cazuri de conflict de interese.

Adrian Domocoş a fost acuzat de competitorii săi că a amânat organizarea Zilelor oraşului, care aveau loc în mod tradiţional în luna aprilie, pentru zilele de 27 - 29 mai pentru ca acestea să aibă loc în plină campanie electorală, iar comercianţii ar fi fost autorizaţi să participe la eveniment doar în schimbul unor bilete gratuite de acces în parcurile de distracţii amenjate pentru copii.

În perspectiva zilei de vineri, când este aşteptat verdictul în cazul său, fiind vorba despre o condamnare de 2 ani şi patru luni de închisoare cu suspendare, Domocoş a scris pe contul de Facebook că "în ciuda zvonurilor întreţinute în special de opozanţii pesedişti, ziua de vineri nu va aduce nicio răsturnare dramatică de situaţie", ci va rămâne "doar o zi obişnuită de muncă, rămâne şi ultima zi din campania electorală, pentru alegerile locale 2016".

Contracandidaţii săi sunt: deputatul Bogdan Gheorghe Dănuţ - PSD, Iulian Ovidiu Bunta - M10, Ovidiu dăescu - ALDE şi Petru Mlendea-Căluş - PNL. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.