Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a afirmat, vineri, că municipiul era în trecut “fieful carnavalurilor mediatice şi al sărăciei, al opulenţei administrative şi al angoasei sociale, al imobilelor de lux şi al mizeriei de pe străzi”, arătând că nu a ştiut atunci că ”boala” de care suferă oraşul este atât de extinsă. El a afirmat că şi-a asumat să dezvolte un oraş încremenit în timp.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În urmă cu patru ani ne-am asumat o misiune care părea un orizont prea îndepărtat, să vindecăm şi să dezvoltăm un oraş aproape încremenit în timp. Aici era fieful carnavalurilor mediatice şi al sărăciei, al opulenţei administrative şi al angoasei sociale, al imobilelor de lux şi al mizeriei de pe străzi. Când mi-am asumat prima oară candidatura pentru Constanţa puternică, nu am crezut şi nu am ştiut că boala de care suferă oraşul nostru este atât de extinsă. Această boală cuprindea la acel moment tot ceea ce puteam vedea în jurul nostru, de la străzi, spitale, şcoli, parcuri, cartiere şi Cazinou, la tot ce nu puteam observa cu ochiul liber, ca de pildă reţelele de termoficare, de apă şi de canalizare care, ştiţi foarte bine, stăteau să cedeze, lipsa planificării pe termen lung, lipsa investiţiilor şi lipsa proiectelor majore. În 2020, noi, constănţenii, am considerat că este destul şi ne-am asumat un drum nou, drumul liberal al dezvoltării şi al marilor proiecte urbane, drumul liberal al investiţiilor în marea infrastructură, drumul liberal al respectului pentru oameni şi pentru comunitate, drumul liberal al noilor orizonturi şi al încrederii că se poate”, a declarat Vergil Chiţac, vineri, la conferinţa de lansare a candidaţilor PNL Constanţa. 
 
El a afirmat că oraşul Constanţa este mai bine acum decât era atunci când a devenit primar. 
 
“Nu-mi doresc ca în an electoral cei care fac opoziţie şi care vor, cu tot dinadinsul, să distrugă ceea ce facem noi în Constanţa să acapareze spaţiul public cu minciuni şi cu dezinformări. Adevărul este unul singur şi se vede cu ochiul liber. Constanţa este mai bine decât am găsit-o. Când mă uit în spate, văd multe lucruri bune. Ca, de pildă, am înlocuit aproape două treimi din reţeaua de termoficare a oraşului, veche de peste jumătate de secol. Rezultatele sunt spectaculoase. Pierderile de agent termic sunt mult mai mici, numărul de intervenţii de asemenea, ceea ce ne-a permis să scădem preţul gigacaloriei furnizate populaţiei de la 450 de lei la 350 de lei”, a transmis Chiţac. 
 
Chiţac a menţionat că va candida pentru al doilea mandat la Primăria Constanţa. 
 
“Dragi constanţeni, am hotărât să candidez pentru al doilea mandat pentru că lucrurile mari nu se fac peste noapte şi fiindcă am demonstrat că pot schimba paradigma delăsării şi a lipsei de viziune administrativă a celor trei decenii de după 1990. (…) Aşadar, continuăm lucrurile bune începute în Constanţa, în oraş şi în tot judeţul. Ne aşteaptă o campanie gălăgioasă, dar într-un final, aşa cum ştim, binele şi adevărul vor triumfa. Împreună am scos Constanţa din resemnare, împreună o să o vindecăm şi de celelalte boli. Altă cale nu există. Nu ne putem permite aventuri politice care să ne întoarcă de unde am plecat”, a transmis Vergil Chiţac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.