Primăria Sectorului 1 a deschis un nou centru de cazare a refugiaţilor care fug din Ucraina. Acesta are capacitatea de 200 de locuri şi a fost organizat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 13, anunţă instituţia într-un comunicat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Sectorului 1 a deschis un nou centru de cazare a refugiaţilor care fug din Ucraina. Acesta are capacitatea de 200 de locuri şi a fost organizat în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 13. În acest moment ne confruntăm cu o creştere a numărului de persoane care solicită găzduire în centrele administraţiei locale.

În urma agresiunii Federaţiei Ruse asupra Ucrainei, Europa traversează cea mai gravă criză umanitară de la cel de-al Doilea Război Mondial. În aceste zile, sute de mii de persoane- femei, copii şi persoane în vârstă au părăsit Ucraina pentru că acolo viaţa lor este pusă în pericol. Dacă agresiunea Rusiei va continua, fluxul de refugiaţi se va intensifica.

În ultima săptămână, am extins la maximum actualele centre dé cazare pe care le-am deschis la Colegiul Tehnic de Aeronautică "Henri Coandă", la Colegiul Tehnic Feroviar "Mihai I", la Colegiul Tehnologic "Viaceslav Harnaj", la Colegiul Tehnic "Dinicu Golescu" şi la Şcoala Gimnazială nr. 6.

În perioada 01-05.03 2022, administraţia locală a găzduit un număr de 1.650 de persoane. În perioada următoare vom continua să identificăm şi să amenajăm în Sectorul 1 spaţii de cazare  pentru persoanelor refugiate din Ucraina.



Totodată, administraţia locală a Sectorului 1 a amenajat în Piaţa Amzei un centru de donaţii unde cetăţenii şi organizaţiile neguvernamentale pot dona produse de strictă necesitate pentru refugiaţii din Ucraina. La cortul din Piaţa Amzei, care este deschis în intervalul orar 08.30- 20.30, sunt acceptate la donaţie produse medicale (măşti de protecţie şi dezinfectanţi), îmbrăcăminte nouă/ nefolosită, produse de igienă (periuţă şi pastă de dinţi, şampon, săpun, şerveţele umede şi produse pentru nou-născuţi), prosoape şi/sau pături călduroase, sau alimente neperisabile (biscuiţi, conserve de carne/ peşte/ pate, apă) etc.

Cei care vor să sprijine în această acţiune umanitară sunt rugaţi să sune la numărul de telefon al Poliţiei Locale Sector 1 - 021/9540 - număr apelabil non stop sau la numărul 0770.762.664.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.