Primăria Focşani îi solicită în mod public deputatului PNL de Vrancea, Ion Ştefan, propus ministru al Dezvoltării, pe care îl numeşte ”deputatul Grindă”, să intre în legalitate şi să îşi achite în regim de urgenţă datoriile pentru casa de 910 metri pătraţi pe care o deţine. Referitor la acuzaţiile lui Ion Ştefan privind proprietăţile preşedintelui CJ Vrancea Marian Oprişan, Primăria răspunde; ”Nici domnul preşedinte Marian Oprişan şi nici mama sa nu figurează în evidenţele noastre fiscale cu datorii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Focşani a transmis un comunicat de presă în care afirmă că deputatul PNL Ion Ştefan a păgubit bugetul local al municipiului cu o sumă imensă, neachitându-şi impozitul pentru casa pe care o deţine în suprafaţă de 910 metri pătraţi.

”Pus în faţa evidenţelor, «deputatul Grindă» a recunoscut cu jumătate de gură că a încălcat legea aproape 20 ani şi a păgubit bugetul local al Municipiului Focşani cu peste jumătate de miliard de lei vechi. (...) În aceste condiţii, solicităm în mod public domnului «deputat Grindă» să intre în legalitate şi să îşi achite în regim de urgenţă datoriile, aşa cum fac zeci de mii de focşăneni”, se arată în comunicatul Primăriei Focşani, semnat de Biroul de presă, care face aluzia la argumentul lui Ştefan confomr căruia a fost nevoirt să mai construiască un etaj la casă din casuza unei erori de construcţie, o grindă prea lungă.

În acelaşi comunicat, oficialii primăriei conduse de Cristi Misăilă (PSD), cu care Ştefan a mai avut dispute în trecut, susţin că în urma verificărilor în baza de date, preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, şi mama sa nu figurează cu datorii la bugetul local.

”Cel ce a primit aviz negativ ca ministru propus al Dezvoltării se poartă pe principiul «hoţul strigă hoţii», acuzând Primăria Municipiului Focşani că nu procedează la fel şi în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea şi a mamei acestuia. În urma verificărilor efectuate la Serviciul Taxe şi Impozite, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că nici domnul preşedinte Marian Oprişan şi nici mama sa nu figurează în evidenţele noastre fiscale cu datorii, având toate taxele plătite la zi”, se mai arată în comunicat.

Într-o postare recentă pe Facebook, deputatul PNL de Vrancea Ion Ştefan, ministrul propus la Dezvoltare, răspundea acuzaţiilor primarului oraşului Focşani conform cărora nu a plătit impozit pentru locuinţa de 910 metri pătraţi pe care o deţine, spunând că a greşit, că va remedia situaţia şi va plăti retroactiv, el remarcând, însă, că în 19 ani de când deţine casa, Primăria nu a constatat această neregulă.

El solicită ca şi ”baronul PSD Marian Oprişan” să îşi treacă bunurile în declaraţia de avere şi să plătească dările pentru domeniul de mai multe hectare din apropierea oraşului.

Ion Ştefan a primit, miercuri, aviz negativ din partea comisiilor parlamentare.

Ludovic Orban a anunţat, însă, că nu va schimba nominalizarea pentru acest minister.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.