Mihai Fifor va conduce miercuri prima şedinţă de Guvern în calitate de premier interimar, desemnat cu o zi în urmă de către preşedintele Klaus Iohannis, după demisia lui Mihai Tudose, căruia PSD i-a retras sprijinul politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şedinţa de Guvern este programată de la ora 13.00.

Ministrul Apărării Mihai Fifor a fost desemnat premier interimar marţi, de către preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat că  doreşte o procedură rapidă pentru instalarea unui nou guvern.

Premierul Mihai Tudose a demisionat luni seară după şapte luni de mandat, ca urmare a retragerii sprijinului politic de către PSD, într-o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional (CEx) al PSD. El este al doilea prim-ministru care părăseşte funcţia în decurs de un an de la preluarea guvernării de către social-democraţi, primul fiind Sorin Grindeanu.

Într-o nouă şedinţă a CEx, PSD a propus-o marţi pentru funcţia de premier pe europarlamentarul Viorica Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.