Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, afirmă, luni seară, că nu vede motive pentru care ar trebui să existe liste comune cu PNL la alegerile de anul viitor, mai ales la europarlamentare, în condiţiile în care cele două formaţiuni fac parte din familii politice diferite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În acest moment nu cred - dar e părerea mea de prim-vicepreşedinte PSD - eu cred că astăzi când vorbim nu există argumente să faci liste comune. Astăzi, pot să vină astfel de argumente în următoarele luni, dar astăzi nu există”, a declarat Sorin Grindeanu, luni seară, la Digi 24.

Acesta a mai afirmat că ”e corect” ca cele două partide să candideze pe liste separate, mai ales la europarlamentare.

”Eu cred că fiecare dintre noi, şi PSD, şi PNL, fiind cele mai mari partide din România, având cea mai mare pondere în Parlament, astăzi, când vorbim, cred că e corect să candidăm pe liste separate, mai ales dacă vorbim de europarlamentare, când vorbim de familii europene diferite”, a mai afirmat prim-vicepreşedintele PSD.

Preşedintele social-democraţilor Marcel Ciolacu a precizat, chestionat dacă mai e sau nu valabilă varianta unor liste comune PSD-PNL la alegerile de anul viitor, că nu a apucat să discute subiectul cu liberalii.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni despre p candidatură comună cu PSD la prezidenţiale, că liberalii şi-au dorit şi îşi doresc să aibă candidat la preşedinţie şi a precizat că alegerile de anul viitor aduc o situaţie inedită, fiind şi alegeri parlamentare şi prezidenţiale, astfel că oferta politică trebuie să cuprindă în mod obligatoriu două nume, şi candidatul la prezidenţiale şi premierul. ”Mergem şi suntem optimişti că, într-o eventuală eventuală ecuaţie politică de genul celei descrise, candidatul va fi al PNL”, a mai spus Stroe.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.