Preşedintele USR Dacian Cioloş şi mai mulţi parlamentari, printre care Cătălin Drulă şi Dan Barna participă, vineri, la şedinţa de consiliu local din Mogoşoaia, în semn de sprijin pentru consiliera USR agresată, în urmă cu o zi, de doi colegi de la PNL şi PMP. Liderii USR îi cer preşedintelui PNL Florin Cîţu să îl demită pe consilierul agresiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Particip la şedinţa Consiliului Local Mogoşoaia, unde am venit împreună cu mai mulţi colegi să o susţinem pe colega noastră Felicia Ienculescu-Popovici”, a scris Dacian Cioloş, liderul USR, într-o postare pe Facebook.

 

”Am venit astăzi la şedinţa Consiliului Local din Mogoşoaia într-un gest de solidaritate cu colega noastră, Felicia Ienculescu-Popovici, agresată ieri de doi consilieri de la PNL şi PMP. Suntem aici ca să transmitem un mesaj ferm: România nu tolerează violenţa şi bădărănia”, a scris şi Dan Barna.

Deputatul Cătălin Drulă i-a adresat o întrebare liderului PNL: ”Cîţu, mai e încă membru PNL consilierul vostru care ameninţă femei cu schilodirea?”

El mai precizează că PMP a propus excluderea consilierului lor. ”Dacă se şi concretizează, e singurul gest normal în situaţia dată”, mai spune Drulă în postare.

Reprezentanţii USR au transmis, joi seară, că o consilieră locală din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, a fost agresată verbal şi fizic, la o şedinţă, de către doi consilieri locali - Valentin Ene (PNL) şi Dinu Gheorghe (PMP), unul dintre ei spunându-i că "şi dacă face puşcărie, o bagă în scaun cu rotile". Ienculescu-Popovici a anunţat că a depus plângere la Poliţie.

"Îi cer ministrului de Interne Lucian Bode ca instituţiile pe care le conduce nu doIar să iniţieze o anchetă, ci să-i ofere şi protecţie colegei noastre. Este inadmisibil ca, sub guvernarea PNL-PSD, fiecare să-şi facă dreptate cu pumnul", a afirmat liderul USR, Dacian Cioloş.

Pe de altă parte, liderul PMP Cristian Diaconescu transmite că "aşa cum PMP a sancţionat în trecut agresivitatea promovată de unele formaţiuni politice, în egală măsură vom condamna public orice fel de gest violent în exercitarea mandatului politic".

PNL Ilfov a transmis, vineri, un comunicat oficial al preşedintelui filialei, Hubert Thuma, în care se arată că formaţiunea condamnă ferm orice formă de violenţă. Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei, anunţă preşedintele PNL Ilfov.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.