Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis, sâmbătă seară, un nou mesaj în care anunţă că luptele vor continua ”cât va fi nevoie”. Zelenski afirmă că ”inamicul nu are nicio şansă”, atâta timp cât în oraşele bombardate se nasc în continuare copii. El a mulţumit tuturor celor care au oferit ajutor concret, dar şi Papei Francisc pentru rugăciuni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volodimir Zelenski a transmis, sâmbătă seară, un nou mesaj video în care a afirmat că determinarea ucrainenilor de a-şi apăra ţara, curajul lor şi solidaritatea au perturbat planul Rusiei.  

”Lumea a văzut - ucrainenii sunt puternici şi curajoşi, aşa că nu este surprinzător că un asemenea popor are prieteni mai puternici decât inamicii”, a transmis preşedintele ucrainean.  

Acesta a afirmat că a discutat pe parcursul zilei cu reprezentanţii mai multor ţări care au oferit susţinere şi suport.  

”Se pare că Ucraina a câştigat sinceritatea şi atenţia întregii lumi civilizate”, a mai afirmat liderul ucrainean.  

Acesta a făcut referire la excluderea Rusiei din sistemul SWIFT.  

”Am obţinut această victorie”, mai afirmă Zelenski.  

De asemenea, preşedintele a precizat că a vorbit cu reprezentanţii tuturor cultelor care se vor ruga pentru sufletele celor care şi-au dat viaţa pentru a apăra ţara, dar şi pentru unitate şi victorie.  

Zelenski a afirmat că ziua de sâmbătă a fost o zi de război, dar ş prima zi din viaţa unei feţiţe care s-a născut în adăpostul organizat la metroul din Kiev.  

”Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a elibera ţara. Dacă în adăposturi se nasc copii, chiar şi atunci când bombardamentul continuă, atunci inamicul nu are, fără îndoială, nicio şansă în acest război al poporului”, a mai afirmat Zelenski. 

De asemenea, în mai multe mesaje postate pe Twitter, preşedintele ucrainean a detaiat discuţiile pe care le-a avut cu preşedinţi de state sau cu premieri de-a lungul zilei şi sprijinul concret pe care l-a obţinut de la aceştia.  

De exemplu, cea mai recentă discuţie a avut-o cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson cu care a agreat măsuri viitoare de a contracara agresorul.  

Zelenski a mulţumit, de asemenea, Germaniei care a anunţat că trimite armament în Ucraina, dar şi preşedinţilor din Polonia, Georgia, Azerbaijan şi Turcia.  

Un mesaj l-a vizat pe Papa Francisc care s-a rugat pentru pace în Ucraina şi încetarea focului: ”Poporul ucrainean simte sprijinul spiritual al Sfinţiei Sale”.  

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.