Preşedintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, a declarat marţi la reuniunea cvadrilaterală de la Bucureşti dintre Serbia, România, Grecia şi Bulgaria, că statul sârb îşi doreşte să intre în Uniunea Europeană, dar nu poate fără ajutorul celorlalte ţări balcanice. Vučić a adăugat că este un lucru important că România sprijină Serbia pe calea ei europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La reuniunea cvadrilaterală care s-a desfăşurat la Palatul Victoria au participat, alături de Viorica Dăncilă, preşedintele Serbiei, Aleksandar Vučić, prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, şi prim-ministrul Bulgariei, Boiko Borisov.

"E foarte important să beneficiem de sprijinul României în calea europeană a Serbiei. Comunitatea Serbiei acceptă sprijinul ţărilor balcanice, vrem să ne ajutaţi, pentru că şi noi vă vom ajuta. Vrem să intrăm în Uniunea Europeană, dar nu putem fără dumneavoastră”, a declarat preşedintele Serbiei la finalul reuniunii.

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a spus că apreciază rolul Serbiei ca factor de stabilitate în Balcanii de Vest şi l-a asigurat pe preşedintele Aleksandar Vučić de sprijinul României în aderarea Serbiei la Uniunea Europeană.

"Apreciez rolul Serbiei ca factor de stabilitate în Balcanii de Vest şi contribuţia pozitivă în procesul de cooperare şi reconciliere şi îi asigur de tot sprijinul nostru în procesul de negociere pentru aderarea la UE”, a spus premierul.

Serbia are statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană din martie 2012, iar negocierile de aderare au început în ianuarie 2014.

Următoarea întâlnire în acelaşi format va avea loc la sfârşitul lunii iunie, în Grecia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.