Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis, se află în Kenya pentru o vizită de stat de trei zile, anunţă Kenya Broadcasting Corporation (KBS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sosirea preşedintelui Klaus Iohannis, luni seară, face parte din turneul său în patru ţări africane. Liderul român, împreună cu prima doamnă Carmen Johannis, au fost primiţi de secretarii de cabinet Eliud Owalo şi Peninah Malonza.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale din România, preşedintele Iohannis are programate vizite în Kenya, Tanzania, Cabo Verde şi Senegal în perioada 14-23 noiembrie, transmite presa din Kenya.

Această vizită marchează primul angajament politic şi diplomatic la nivel înalt cu Africa al unui preşedinte român din ultimele trei decenii şi are ca scop întinerirea relaţiilor României cu continentul în contextul mai larg al necesităţii de revitalizare a relaţiilor UE-Africa, a precizat Administraţia Prezidenţială.

"Aceste vizite au ca scop relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele menţionate şi revitalizarea relaţiilor economice şi sectoriale, urmărind deschiderea şi valorificarea de noi oportunităţi de colaborare în domenii de interes comun, inclusiv cele privind gestionarea provocărilor globale", a precizat Administraţia Prezidenţială săptămâna trecută.

România a adoptat recent Strategia Naţională pentru Africa, prin care îşi propune să revigoreze şi să îmbunătăţească relaţiile

În timpul călătoriei în Kenya, Klaus Iohannis se va întâlni cu preşedintele William Ruto şi va participa la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP (Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu), la Biroul Naţiunilor Unite din Nairobi.

În Tanzania, liderul român va avea consultări politice cu preşedintele Samia Suluhu Hassan. În continuare, în cadrul vizitei în Cabo Verde, Iohannis se va întâlni cu preşedintele José Maria Neves, cu preşedintele Adunării Naţionale, Austelino Tavares Correia, cu prim-ministrul José Ulisses Correia e Silva şi cu primarul oraşului Praia, Francisco Avelino Carvalho.

De asemenea, liderul român va avea o întâlnire cu foşti studenţi din Cabo Verde care au studiat în România. În Senegal, Klaus Iohannis va avea consultări politice cu preşedintele Macky Sall şi va participa la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.