Preşedintele PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, şi-a dat demisia din partid şi s-a înscris în ALDE, partid în care va ocupa funcţia de copreşedinte al filialei judeţene şi din partea căruia va candida la alegerile locale pentru Primăria Alba Iulia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ovidiu Jidveian a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a decis să îşi dea demisia din PSD deoarece nu se mai regăsea în echipa condusă de Liviu Dragnea şi pentru că organizaţia PSD Alba nu ar fi fost susţinută aşa cum avea nevoie de către conducerea centrală a partidului.

„De ce această decizie surprinzătoare? Pentru că după 13 ani de PSD mi-am dat seama, din păcate, că este o neconcordanţă de gândire între mine şi conducerea centrală a partidului, în speţă ideile domnului Dragnea şi ceea ce reprezintă PSD-ul cu actuala conducere naţională” a spus Jidveian.

Jidveian a spus că de luni va fi copreşedintele ALDE Alba, înlocuindu-l în funcţie pe Ioan Lazăr, iar la alegerile locale va candida din partea formaţiunii pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia.

La rândul său preşedintele PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, miercuri, pentru News.ro, că a fost surprins de decizia preşedintelui PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian, de a-şi da demisia din partid, însă a recunoscut că ar fi ştiut de anumite nemulţumiri ale acestuia.

„Sigur m-a surprins această decizie. Ştiam de mai multă vreme de nemulţumirile lui Ovidiu Jidveian şi de intenţia de a pleca, din partid dar am încercat să îl motivez să rămână. Din păcate nu am reuşit. Noi am avut o colaborare foarte bună şi îi urez succes în noua construcţie politică” a spus Ioan Dîrzu.

Ovidiu Jidveian este consilier local din partea PSD în Alba Iulia şi de câţiva ani conducea organizaţia PSD Alba Iulia. El este membru PSD de aproape 13 ani, iar la ultimele alegeri parlamentare a candidat din partea USL pentru un mandat de deputat, însă a pierdut în faţa actualului deputat MP Clement Negruţ, deşi s-a clasat pe prima poziţie în colegiul format în jurul oraşelor Sebeş şi Blaj, fără însă a obţine jumătate plus unu din voturi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.