Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni, după ce premierul Marcel Ciolacu a anunţat că anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale că este o problemă de sistem, iar decizia să aibă la bază o radiografie a întregului sistem, pentru că sunt sume foarte mari care trebuie plătite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Este un aspect pe care l-am discutat în Coaliţie, cu mult timp în urmă, nu a apărut acum. Din analiza pe care am făcut-o la vremea respectivă a rezultat foarte clar că este o problemă de sistem”, a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a arătat că în felul acesta va trebui ca decizia care va fi luată în acest sens să aibă la bază o radiografie a întregului sistem pentru că, într-adevăr, sunt sume foarte mari care trebuie plătite pe concediile medicale.

”De la Ministerul Sănătăţii avem nevoie de această analiză şi concluziile cu măsurile şi propunerile aferente”, a completat Ciucă.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că anul trecut au fost 8,1 milioane de concedii medicale, la o populaţie lucrativă de 6 milioane de români şi că a cerut o analiză foarte clară să vadă din ce domenii au fost, public sau privat. ”Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată şi cred că nu în România, ci în Europa”, a mai spus şeful Executivului, precizând că ar însemna vreo 140 de ani de nemuncă în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.