PNL condamnă declaraţiile premierului ungar Viktor Orban, în care a spus că Centenarul Marii Uniri nu este un moment festiv pentru maghiari, şi le cataloghează ca fiind “o jignire la adresa sentimentului românilor”, a declarat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban. El a mai spus că acestea sunt cu atât mai grave, cu cât au fost făcute în România şi somează Guvernul să ia atitudine faţă de declaraţiile lui Viktor Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“PNL condamnă declaraţiile premierului Viktor Orban, care reprezintă o jignire la adresa sentimentului românilor într-un an în care românii sărbătoresc Centenarul Marii Uniri. Aceste declaraţii sunt total deplasate, au un caracter neprietenesc şi sunt cu atât mai jignitoare şi mai grave, cu cât au fost făcute pe teritoriul României”, a declarat Ludovic Orban.

El a spus că somează Guvernul să ia atitudine faţă de declaraţiile lui Viktor Orban.

“Somăm Guvernul să ia atitudine oficială faţă de aceste declaraţii şi să nu tacă în mod complice atunci când avem de-a face cu declaraţii care pun la îndoială dreptul cetăţenilor români de a sărbători Centenarul şi de a considera acest an ca un an extrem de important”, a conchis el.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, judeţul Harghita, că România a intrat acum 100 de ani în epoca modernă, dar pentru maghiari asta nu reprezintă “un moment festiv” şi că de 100 de ani România nu ştie ce să facă în privinţa celor 1,5 milioane de maghiari, iar Bucureştiul susţine că Ţinutul Secuiesc nici nu există.

“Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (...) Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv", a afirmat Orban.

El a adăugat că "de o sută de ani, România modernă nu ştie ce să facă în privinţa stării de fapt că aici trăiesc 1,5 milioane de maghiari, iar Bucureştiul susţine că Ţinutul Secuiesc nici nu există, conform MTI.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.