Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat miercuri, Centrul Belgian de Cercetări Nucleare, lider în domeniul cercetării nucleare europene, el arătând că a fost încântat să-i cunoască pe directorul general Peter Baeten şi pe cercetătorii români care lucrează aici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

 

”Vizită de substanţă astăzi la Centrul Belgian de Cercetări Nucleare, lider în domeniul cercetării nucleare europene”, a scris preşedintele Klaus Iohannis într-un mesaj pe X.

”Am fost încântat să-i cunosc pe directorul general Peter Baeten şi pe cercetătorii români care lucrează aici, dezvoltând tehnologii nucleare sigure pentru a fi folosite în energie, pentru uz medical şi în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a mai afirmat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Belgiei Alexander De Croo au semnat, miercuri la Bruxelles, un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea reactorilor mici si modulari rapizi, răciţi cu plumb (SMR-LFR), informează Administraţia Prezidenţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.