Preşedintele Klaus Iohannis susţine o declaraţie de presă la ora 17.30, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderii partidelor parlamentare au mers miercuri la consultări cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea premierului.

Şeful statului s-a întâlnit mai întâi cu delegaţia PSD - ALDE, formată din Liviu Dragnea, Paul Stănescu, Marian Neacşu, Graţiela Gavrilescu şi Daniel Chiţoiu. Întâlnirea a durat aproximativ 20 de minute, Liviu Dragnea declarând că sunt suficiente argumente ca Viorica Dăncilă să fie desemnată premier.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Delegaţia liberală a stat aproape o oră la întâlnirea cu şeful statului, la final liderul PNL Ludovic Orban afirmând că liberalii şi-au prezentat opţiunea pentru anticipate şi că PNL este dispus că înceapă negocieri pentru o nouă majoritate.

Liderul USR Dan Barna a declarat că formaţiunea sa susţine un premier care să nu fie numit de PSD, iar soluţia “decentă” pentru România este aceea a alegerilor anticipate.

Liderul PMP Traian Băsescu a afirmat că i-a propus pentru funcţia de premier pe europarlamentarul Siegfried Mureşan şi pe preşedintele executiv al PMP Eugen Tomac.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a susţinut că responsabilitatea guvernării este a celor care au câştigat alegerile în 2016, dar că deocamdată nu se poate propunţa nici pentru, nici împotriva Vioricăi Dăncilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.