Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretul privind eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a alui Bogdan Aurescu, începând cu data de 1 februarie, după alegerea acestuia în calitate de judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a ONU

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru eliberarea lui Bogdan Aurescu din funcţia de consilier prezidenţial, la data de 1 februarie 2024, anunţă Administraţia Prezidenţială.

”La data de 9 noiembrie 2023, Adunarea Generală şi Consiliul de Securitate ale Organizaţiei Naţiunilor Unite l-au ales pe Bogdan-Lucian Aurescu în calitate de Judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite, pentru un mandat care începe la data de 6 februarie 2024”, precizează Cotroceniul.

Bogdan Aurescu i-a mulţumitîntr-o postare pe X preşedintelui Klaus Iohannis pentru încrederea sa în toţi anii în care a lucrat ca ministru de externe şi consilier prezidenţial.

”Pe 6 februarie voi începe mandatul de Judecător al Curţii Internaţionale de Justiţie ONU”, precizează Aurescu.

Preşedintele a semnat marţi şi decretul privind acreditarea Theodorei-Magdalena Mircea, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Cuba, în Federaţia Saint Kitts şi Nevis, în Antigua şi Barbuda, în Saint Vincent şi Grenadine, în Uniunea Dominica, în Comunitatea Bahamas, Saint Lucia, Jamaica, Grenada, Barbados, şi în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Trinidad şi Tobago, cu reşedinţa la Havana.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.