Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri de la ora 11.00, la cea de-a V-a ediţie a Forumului pentru Pace de la Paris, care are loc în perioada 11-12 noiembrie. Sub tematica depăşirii crizelor multiple actuale, care au efecte sistemice asupra comunităţii internaţionale, dezbaterile din cadrul Forumului vor fi dedicate unor subiecte de interes major pe agenda internaţională, precum conflictele geopolitice cu consecinţe globale, agravarea schimbărilor climatice, succesiunea valurilor pandemiei de COVID-19, creşterea inegalităţilor sociale, arată Administraţie Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele României va participa la panelul intitulat „Prezent şi viitor – gestionarea efectelor crizei multiple asupra populaţiei”.

Cu această ocazie, şeful statului se va referi la efectele războiului de agresiune dus de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei asupra securităţii europene şi globale, la consecinţele acestuia în multiple domenii, dar şi la suprapunerea acestei crize de securitate cu eforturile de redresare economică post-pandemie şi cu alte priorităţi la nivel global, precum lupta împotriva schimbărilor climatice, mai arată sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.