Preşedintele Klaus Iohannis va avea, luni la Luxemburg, o întrevedere cu prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului, Xavier Bettel, şi va participa, în calitate de vorbitor principal, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii. Întrevederea şefului statului cu premierul Luxemburgului va fi dedicată discutării subiectelor de actualitate de pe agenda bilaterală, europeană şi internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vor fi abordate teme prioritare în relaţia româno-luxemburgheză, în principal dinamizarea cooperării economice şi sectoriale, cu accent pe domeniul finanţelor şi fintech, tehnologiile de vârf şi turism. În contextul ameninţărilor la adresa securităţii europene provocate de agresiunea rusă din Ucraina, vor fi discutate cele mai recente evoluţii, măsurile de sprijinire a Ucrainei, susţinerea Republicii Moldova, precum şi extinderea cooperării militare româno-luxemburgheze, în cadrul NATO”, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele României va participa, în calitate de vorbitor principal, la ediţia inaugurală a Forumului Grupului Băncii Europene de Investiţii.

Conform sursei citate, tema evenimentului este „Adaptarea la o lume în schimbare” („Adapting to a Changing World”), Forumul fiind conceput ca o platformă de reflecţie asupra provocărilor şi oportunităţilor la nivel mondial şi a efectelor asupra agendei investiţionale a Uniunii Europene.

În marja participării la Forumul Grupului Băncii Europene de Investiţii, preşedintele Klaus Iohannis va avea întrevederi bilaterale cu Werner Hoyer, preşedintele Băncii Europene de Investiţii, şi cu Odile Renaud-Basso, preşedintele Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.