Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, un mesaj de condoleanţe în urma prăbuşirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa, în care îşi exprimă profundul regret şi deplina compasiune pentru pierderea vieţii a şapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îmi exprim profundul regret şi deplina compasiune pentru pierderea vieţii a şapte militari de la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, în urma prăbuşirii unui elicopter IAR 330 Puma, în zona localităţii Gura Dobrogei, judeţul Constanţa. Elicopterul executa o misiune de salvare-evacuare a unei aeronave MiG 21 LanceR, când a dispărut de pe radar”, se arată în mesajul de condoleanţe.

Preşedintele mai scrie că în această noapte tragică pentru aviaţia din România, gândurile sale se îndreaptă spre familiile îndoliate şi greu încercate de această pierdere dramatică.

”Le transmit condoleanţe şi multă putere în aceste clipe dureroase!”, spune preşedintele în finalul mesajului. 

Ministerul Apărării a anunţat, miercuri seară, că un MIG a pierdut legăura cu turnul de control şi a dispărut de pe radar, fără a se cunoaşte starea pilotului sau a aeronavei.

În zonă au fost demarate acţiuni de căutare. Ulterior, instituţia a explicat că un elicopter care a plecat în căutarea MIG-ului a dispărut şi el de pe radar, iar apoi a fost confirmată prăbuşirea. Toţi cei cinci militari care se au la bord au murit.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.