Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de numire în calitate de vicepreşedinţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a judecătorilor Ilie-Iulian Dragomir şi Gabriela-Elena Bogasiu, cei doi fiind propuşi preşedintelui pentru aceste funcţii, marţea trecută, de către Consiliul Superior al Magistraturii

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) are un preşedinte, doi vicepreşedinţi şi patru preşedinţi ai secţiilor, iar potrivit legii care reglementează statutul judecătorilor şi procurorilor, preşedintele ICCJ şi cei doi vicepreşedinţi sunt numiţi de preşedintele României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Gabriela Elena Bogasiu a fost preşedinte al Biroului Electoral Central în 2012, la referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, scrutin care a fost invalidat. 

Gabriela Elena Bogasiu este deja delegată în funcţia de vicepreşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Ea a mai fost membru în Colegiul de Conducere al Curţii de Apel Bucureşti în perioada 2005-2006 şi preşedintele secţiei de Contencios administrativ a Tribunalului Bucureşti din decembrie 2000 până în septembrie 2002. La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este magistrat din iunie 2006.

Magistratul Ilie Iulian Dragomir este cel care a decis ca Elena Udrea să rămână în arest preventiv în martie 2015, în dosarul Gala Bute.

Iulian Ilie Dragomir este Judecător la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia penală din iunie 2007. El a fost preşedintele Oficiului Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din iunie 2004 până la sfârşitul anului 205 când a devenit vicepreşedinte al Curţii de Apel Bucureşti în perioada ianuarie 2006 – iunie 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.