Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut vineri, o convorbire telefonică cu Preşedintele Statului Israel, Isaac Herzog, în cadrul căreia a condamnat încă o dată atacurile teroriste inacceptabile împotriva Israelului şi a exprimat regretul că aceste acte violente s-au soldat cu numeroase victime în rândul civililor nevinovaţi. Cei doi preşedinţi au exprimat, totodată, profundul regret pentru faptul că printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se află şi doi cetăţeni români. Şeful statului a dat asigurări că România este pregătită să ofere asistenţă de urgenţă în orice moment, dacă va fi necesar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, ”în cadrul convorbirii, preşedintele Klaus Iohannis a condamnat încă o dată atacurile teroriste inacceptabile împotriva Israelului şi a exprimat regretul că aceste acte violente s-au soldat cu numeroase victime în rândul civililor nevinovaţi”.

”Cei doi preşedinţi au exprimat, totodată, profundul regret pentru faptul că printre persoanele care şi-au pierdut viaţa se află şi doi cetăţeni români”, arată Cotroceniul.

Preşedintele României l-a asigurat pe Preşedintele Statului Israel că ţara noastră este pregătită să ofere asistenţă de urgenţă în orice moment, dacă va fi necesar.

”De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Preşedintelui Isaac Herzog pentru sprijinul oferit de autorităţile israeliene cetăţenilor români, în special în ceea ce priveşte repatrierea, până în prezent, în condiţii de siguranţă a 2162 de cetăţeni români”, se arată în comunicat.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a transmis omologului său că România se bazează în continuare pe sprijinul valoros al Israelului în ceea ce priveşte asistenţa acordată cetăţenilor români în aceste vremuri foarte dificile, nu doar pentru Orientul Mijlociu, ci pentru întreaga lume, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

MAE anunţă vineri că a fost confirmnat decesul a două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Israel.

”Ministerul Afacerilor Externe informează cu regret că, până în prezent, se confirmă decesul a două persoane cu dublă cetăţenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel, astfel: persoana al cărei deces a fost anunţat de către autorităţile israeliene la data de 9 octombrie 2023, care deţinea cetăţenie israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel; persoana pe care familia a declarat-o dispărută la data de 12 octombrie 2023 şi al cărei deces a fost confirmat de autorităţile israeliene la data de 13 octombrie 2023”, anunţă MAE.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.