Preşedintele Klaus Iohannis a discutat la telefon, miercuri, cu premierul olandez Mark Rutte despre situaia din Ucraina şi despre îmbunătăţirea sprijinului pentru Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Foarte bună conversaţie la telefon cu premierul Mark Rutte. I-am mulţumit lui şi Olandei pentru desfăşurarea a 200 de soldaţi în România ca parte a Grupului de luptă condus de Franţa. De asemenea, am făcut schimb de opinii privind îmbunătăţirea sprijinului pentru Ucraina şi Republica Moldova şi sancţionarea în continuare a Federaţiei Ruse. Unitatea şi solidaritatea sunt forţa noastră în aceste timpuri”, a scris Klaus Iohannis, miercuri pe Twitter.

La rândul său, Mark Rutte a scris că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg despre evoluţiile recente din Donbas.

„Am vorbit cu Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg şi preşedintele Klaus Iohannis despre cele mai recente evoluţii din Donbas. NATO va continua să sprijine Ucraina şi se angajează să protejeze puternic flancul estic al Alianţei. Olanda va contribui cu 200 de soldaţi la grupul de luptă NATO în România, a scris Mark Rutte, pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.