Şeful statului Klaus Iohannis a avut, vineri, o întrevedere cu preşedintele Macedoniei de Nord Stevo Pendarovski, în marja participării la Forumul pentru Pace de la Paris, care are loc la Palatul Brongniart.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele României a apreciat nivelul foarte bun al relaţiilor dintre cele două ţări, precum şi perspectivele de dezvoltare ale acestora, încurajând continuarea intensificării dialogului bilateral înregistrat în ultimii ani, atât în plan politic, cât şi la nivel sectorial, cu accent pe domeniul economic şi al investiţiilor, arată Administraţia Prezidenţială, într-un comunicat de presă.

În cursul discuţiilor, şeful statului a reconfirmat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Republicii Macedonia de Nord, salutând deschiderea recentă a negocierilor de aderare a acestui stat la Uniunea Europeană.

Totodată, Klaus Iohannis a arătat că ţara noastră este pregătită să împărtăşească experienţa acumulată în procesul aderării la Uniunea Europeană, inclusiv prin acordarea de expertiză în domenii tehnice, de specialitate, precum gestionarea situaţiilor de urgenţă sau protecţia civilă.

La rândul său, preşedintele Stevo Pendarovski a mulţumit pentru sprijinul constant al României în susţinerea parcursului european al Republicii Macedonia de Nord, precum şi pentru colaborarea foarte bună în cadrul NATO a celor doi aliaţi, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.