Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis parlamentarilor, în discursul susţinut marţi în plenul reunit al Parlamentului, cu ocazia Zilei Independenţei şi a Europei, că au un rol esenţial, acela de a pune pe agendă legi cu impact major asupra viitorului românilor şi le-a recomandat să nu urmărească doar un câştig electoral de moment, ci să se gândească ce impact vor avea legile votate peste ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Iohannis către parlamentari: Întrebaţi-vă dacă peste ani România va deveni mai puternică sau mai slabă în urma legilor votate de dumneavoastră

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis marţi parlamentarilor că au un rol esenţial, acela de a pune pe agendă legi cu impact major asupra viitorului românilor şi le-a recomandat să nu urmărească doar un câştig electoral de moment, ci să se gândească ce impact vor avea legile votate peste ani.

”Dumneavoastră, doamnelor şi domnilor senatori şi deputaţi, vă revine un rol esenţial: puneţi pe agendă legi cu un impact major asupra viitorului românilor, nu vă gândiţi doar la beneficiile pe care unele măsuri le au acum, nu vă gândiţi doar la un câştig electoral de moment. Întrebaţi-vă cum va arăta România în 5 ani, în 10 ani cu legile pe care le adoptaţi dumneavoastră acum. Întrebaţi-vă dacă în anii următori România va deveni mai puternică sau dacă, dimpotrivă, va fi slăbită de impactul legilor votate de dumneavoastră”, a spus Klaus Iohannis în plenul reunit al Parlamentului.

Şeful statului i-a îndemnat pe senatori şi deputaţi să restabilească încrederea în Parlament şi să facă din acest lucru un obiectiv demn de centenarul Unirii.

”Aveţi responsabilitatea şi capcitatea de a restabili încrederea cetăţenilor în Parlament - această instituţie fundamentală a democraţiei, aveţi responsabilitatea şi vă rog să o exercitaţi. Vă chem să faceţi din aceasta un obiectiv politic demn de Centenarul comemorării marelui război şi aniversării Marii Uniri”, a mai spus Klaus Iohannis.

Preşedintele Iohannis a sosit la Parlament, pentru a susţine discursul de Ziua Independenţei şi a Europei

Preşedintele Klaus Iohannis a sosit la Parlament, urmând su susţină, în plenul reunit, un discurs cu ocazia Zilei Independenţei şi a Europei.

 

La sosirea la Parlament, preşedintele a fost întâmpinat de către vicepreşedintele Senatului Iuliana Scântei (PNL) şi vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Gabriel Vlase (PSD).

De la ora 12.00, în plenul reunit al Senatului şi camerei Deputaţilor se desfăşoară şedinţa în care Klaus Iohannis susţine un discurs cu ocazia zilei de 9 mai - Ziua Independenţei şi Ziua Europei.

Şedinţa este condusă de către preşedintele Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, care l-au aşteptat pe Klaus Iohannis la intrarea în sala de plen.

Dragnea l-a întrebat pe preşedinte dacă doreşte ceva special, Iohannis răspunzând: "Nu, protocolul".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.