Preşedintele României, Klaus Iohannis, îl va primi, vineri la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Lituaniei Gitanas Nausėda, informează Adminsitraţia Prezidenţială. Vizita acestuia are loc în contextul dialogului politic susţinut româno-lituanian şi în vederea continuării coordonării strânse cu privire la situaţia de securitate cauzată de agresiunea ilegală a Rusiei în Ucraina.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi şefi de stat vor aborda modalităţile de dezvoltare a cooperării bilaterale româno-lituaniene, cu accent pe dinamizarea schimburilor economice, pe valorificarea potenţialului existent în domeniul digital şi pe consolidarea securităţii energetice.

De asemenea, cei doi preşedinţi vor discuta despre măsurile pentru sprijinirea, în continuare, a Ucrainei şi refugiaţilor ucraineni, consolidarea posturii de descurajare şi apărare pe Flancul Estic al NATO şi coordonarea poziţiilor în pregătirea Summitului NATO de la Madrid, mai arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Colaborarea la nivelul Uniunii Europene, precum şi cea din formatele regionale Bucureşti 9 şi Iniţiativa celor Trei Mări se vor afla, totodată, pe agenda de discuţii.

Preşedinţii României şi Lituaniei vor aborda şi aspecte legate de sprijinul activ şi cuprinzător de care are nevoie, în contextul actual, Republica Moldova, conchide sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.